Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wolfenstein Enemy Territory nie działa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
94 odpowiedzi w tym temacie

#1 studente

studente
  • 160 postów
  • SkądNa emigracji

Napisano 13 marca 2008 - 10:10

Właśnie próbuje zainstalować najprzeróżniejsze wersje ET dla mojego maca., jednak, żadna nich nie działa - Po pobraniu się obrazu (dmg) montuje go najnormalniej, następnie kopiuje folder z Wolfem do "Programów". Po odpaleniu pojawia się terminal z jakimś chwilowym debugiem a następnie ET najzwyczajniej w swiecie sie wiesza. Próbowalem już zabawy z prawami do plików, folderów etc (mam zapis i odczyt),gdzieś na google wyczytałem żeby spróbowac rosettą, ale to nic nie pomaga, cały czas to samo. Może ktoś z Was wie jak uzyskać dostęp do logu gry? Może to by coś więcej wyjaśniło. Tymczasem kontynuje poszukiwanie na google. Czy komukolwiek z Was udało się odpalić wogóle ET na Intel MB C2 z Leopardem na pokładzie?

#2 Ruczaj

Ruczaj
  • 3 528 postów
  • SkądPoznan

Napisano 13 marca 2008 - 12:01

Taki stary numer: sprobuj w get info zaznaczyc opcje Rosetta, tzn zeby byl odpalany przez Rosette. Z tego co pamietam z forum, to dzialalo.

#3 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 postów

Napisano 13 marca 2008 - 12:09

Nie wiem co robisz nie tak, ale ja przed chwileczką zainstalowałem ET i działa od pierwszego strzału :) Najpierw instalowałem wersję 2.60c a na to dopiero 2.60d. Wszystkie pliki pobrałem stąd

#4 studente

studente
  • 160 postów
  • SkądNa emigracji

Napisano 13 marca 2008 - 12:45

Taki stary numer: sprobuj w get info zaznaczyc opcje Rosetta, tzn zeby byl odpalany przez Rosette. Z tego co pamietam z forum, to dzialalo.

No przecież pisałem u góry koledze że, Rosetty już próbowałem:)

Nie wiem co robisz nie tak, ale ja przed chwileczką zainstalowałem ET i działa od pierwszego strzału Najpierw instalowałem wersję 2.60c a na to dopiero 2.60d. Wszystkie pliki pobrałem stąd

Nic z tego Marcin - Zrobiłem dokładnie tak jak Ty, z Rosettą jak i bez i znowu to samo - ET nie uruchamia się i słychać tylko taki przeciągły dzwięk jakby z menu, w dodatku jeszcze, zacinający się.

Szukałem troche po google i wygląda na to że, sam nie jestem - To prawdopodobnie moja intelowska karta, co dziwne, z najnowszymi sterownikami.

Czy komukolwiek mającym takieg kompa jak mój udało się odpalić tą gierkę?

P.S Marcin, masz u mnie "plusika" za dobre chęci :), przypomnij się jak tylko wrócą.

#5 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 postów

Napisano 13 marca 2008 - 13:23

Może to faktycznie jakiś kłopot sprzętowy. ET zainstalowałem, ale moda True Combat Elite już nie mogę :( Coś mi się mocno wydaje że pod Leopardem nie pójdzie obecna wersja :(

#6 studente

studente
  • 160 postów
  • SkądNa emigracji

Napisano 13 marca 2008 - 14:19

A jaką masz karte Marcin? Dla przykładu, u mnie open arena śmiga świetnie, najmniejszych problemów, więc dlaczego akurat ET:?:

#7 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 postów

Napisano 13 marca 2008 - 23:08

U mnie siedzi Radeon HD 2400 XT 128 MB pamięci.

#8 questionmaker

questionmaker
  • 364 postów

Napisano 14 marca 2008 - 00:23

Przepraszam czy na macbook'u 2.2 z tą lepszą grafiką - jest szansa żeby ET działał?

#9 studente

studente
  • 160 postów
  • SkądNa emigracji

Napisano 14 marca 2008 - 09:56

Przepraszam czy na macbook'u 2.2 z tą lepszą grafiką - jest szansa żeby ET działał?

Jaką grafikę masz na myśli, tą intelowską?

Marcin ma Radeona, on do obsługi gier jest już fabrycznie przystosowany.

Questionmaker, Tobie też ET nie chce ruszyć?

#10 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 14 marca 2008 - 10:30

Nie wiem co robisz nie tak, ale ja przed chwileczką zainstalowałem ET i działa od pierwszego strzału :) Najpierw instalowałem wersję 2.60c a na to dopiero 2.60d. Wszystkie pliki pobrałem stąd

Te pliki sa jakies dziwne - archiwum w archiwum...

#11 studente

studente
  • 160 postów
  • SkądNa emigracji

Napisano 14 marca 2008 - 11:17

Te pliki sa jakies dziwne - archiwum w archiwum...

Sam nie wiem:-o Według mnie są w porządku - To przecież uniwersalne binarki "dmg", w których znajdują się pliki do skopiowania na dysk, do folderu "Pogramy".
Może chodzi Ci o archiwum punkbustera? Jeśli tak, to on nie ma nic wspólnego z grą - Jest odzielnym programem, ale wymaganym przez większą część serwerów w celu zapobiegania oszustwom.

#12 questionmaker

questionmaker
  • 364 postów

Napisano 14 marca 2008 - 12:13

Jaką grafikę masz na myśli, tą intelowską?

Marcin ma Radeona, on do obsługi gier jest już fabrycznie przystosowany.

Questionmaker, Tobie też ET nie chce ruszyć?

Gma X3100 - pytam, bo nie wiem czy jest sens ściągać.

#13 studente

studente
  • 160 postów
  • SkądNa emigracji

Napisano 14 marca 2008 - 12:22

U mnie nie chce coś powstać :( Sprawa wygląda tak jak napisałem - Pojawia się konsola, następnie słychać taki ciągły, zawieszony dzwięk i jedynym rozwiązaniem jest zabić Wolfa.

Quetionmaker! Może poszperalibyśmy we dwójke w google, próbując dojść rozwiązania, co Ty na to? Ja już szukałem troche i sami z tym problemem nie jesteśmy.

Zobacz jeszcze jaką masz wersje sterownika , dowiesz się dzięki temu programowi.

#14 neverfree

neverfree
  • 131 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 marca 2008 - 12:50

Sprawdziłem i objawy mam identyczne. Najpierw pojawia się konsola, a następnie przeciągły, zapętlony dźwięk. Do tego wiatraczek zaczyna pracować jak szalony. Obrazu brak. Posiadam MacBooka z X3100.

#15 studente

studente
  • 160 postów
  • SkądNa emigracji

Napisano 14 marca 2008 - 12:58

Sprawdziłem i objawy mam identyczne. Najpierw pojawia się konsola, a następnie przeciągły, zapętlony dźwięk. Do tego wiatraczek zaczyna pracować jak szalony. Obrazu brak.

Posiadam MacBooka z X3100.

To będzie zatem karta?

#16 neverfree

neverfree
  • 131 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 marca 2008 - 13:03

Na to wygląda. Poczekajmy na więcej opinii.

#17 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 14 marca 2008 - 15:13

Sam nie wiem:-o Według mnie są w porządku - To przecież uniwersalne binarki "dmg", w których znajdują się pliki do skopiowania na dysk, do folderu "Pogramy".
Może chodzi Ci o archiwum punkbustera? Jeśli tak, to on nie ma nic wspólnego z grą - Jest odzielnym programem, ale wymaganym przez większą część serwerów w celu zapobiegania oszustwom.

To nie sa dmg. Z tych stron to jakies skomplikowane rozszerzenia. Juz nie pamietam jakie bo skasowalem te pliki. Sciagnalem z idg bodajrze i dziala.

#18 studente

studente
  • 160 postów
  • SkądNa emigracji

Napisano 14 marca 2008 - 15:33

To nie sa dmg. Z tych stron to jakies skomplikowane rozszerzenia. Juz nie pamietam jakie bo skasowalem te pliki. Sciagnalem z idg bodajrze i dziala.

Jak to nie "dmg", przecież te pliki są na "filefroncie", sam spójrz.

Sciagnalem z idg bodajrze i dziala.

Ty równierz masz GMA X3100? Jeśli tak, mógłbyś podać link?

#19 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 14 marca 2008 - 15:35

Jak to nie "dmg", przecież te pliki są na "filefroncie", sam spójrz.

dmg.bz2 traktowane jako archiwum. Moze wystarczy skasowac bz2 i montowac obraz. Juz to i tak mam za soba.

Mam starszego macbooka z Intel 950.

#20 studente

studente
  • 160 postów
  • SkądNa emigracji

Napisano 14 marca 2008 - 15:42

dmg.bz2 traktowane jako archiwum. Moze wystarczy skasowac bz2 i montowac obraz. Juz to i tak mam za soba.

Tak właśnie robiłem klikałem na akceptacje umowy, następnie montowałem "dmg", a Ty?

Nadal nie widzę tam żadnego "bz2"...kurde

Mam starszego macbooka z Intel 950

No ale to też Intel przecież :) Jesteś pewien że, te pliki z idg działają? Jaka to wersja skąd ją sciagnąłeś i jak instalowałeś?

#21 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 14 marca 2008 - 15:52

Tak właśnie robiłem klikałem na akceptacje umowy, następnie montowałem "dmg", a Ty?

Nadal nie widzę tam żadnego "bz2"...kurde

No ale to też Intel przecież :) Jesteś pewien że, te pliki z idg działają? Jaka to wersja skąd ją sciagnąłeś i jak instalowałeś?

Jak ja sciagam to na koncu mam wlasnie bz2 traktowane jako archiwum. Na idg Wolfenstein: Enemy Territory - wersja dla Mac OS X do pobrania! - Aktualności IDG.pl bez problemu to sciagniesz w dmg. Potem normalnie istalujesz gre i taki dodatek wymagany przez serwery (takze w tym calym paku). Jest tam jednak tylko wersja a. Zaraz obadam to z c i dam znac jak to dziala.

---- Dodano 14-03-2008 o godzinie 16:16 ----
No wiec jakos nie dziala mi punkbuster na wersji >a ale na serwerach ktore go nie wymagaja normalnie dziala i nawet plynnie :)

A wlasnie, skrocilem rozszerzenie i mam dmg normalnie dzialajace 8-)

#22 studente

studente
  • 160 postów
  • SkądNa emigracji

Napisano 14 marca 2008 - 16:39

Zrobiłem tak jak napisałeś i nadal to samo - Objawy identyczne jak wcześniej :( Takie drobne spostrzeżenie - podczas kiedy pojawia się konsola, w debugu, kiedy skrypt startowy sprawdza system, kompa etc, na chwile pojawia sie cos jak "Found PowerPC G4", ale ja mam przecież Intelowskiego Mac'a, więc jak to? Właśnie zauważyłem, że paczka z IDG jest na procki PPC - Wykazują to informacje o pliku oraz brak opcji uruchomienia Rosettą. Chris, Ty masz pewnie Procek PPC, prawda?

#23 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 14 marca 2008 - 16:56

Właśnie zauważyłem, że paczka z IDG jest na procki PPC - Wykazują to informacje o pliku oraz brak opcji uruchomienia Rosettą.
Chris, Ty masz pewnie Procek PPC, prawda?

Lol, to chyba dalem Ci zlego linka :) Zaraz sie obroncy PPC mnie doczepia jak powiem ze moj PPC to C2D ;) Zaraz obadam te linki.

---- Dodano 14-03-2008 o godzinie 16:59 ----
Mysle ze to ze tak jest napisane jakie sa minimalne wymagania (tzn G5) to nie oznacza ze to jest na ppc. Powinno normalnie dzialac na cd/c2d. Najwyrazniej to winna Twojej karty graficznej. Moj 950 radzi sobie swietnie :)

#24 studente

studente
  • 160 postów
  • SkądNa emigracji

Napisano 14 marca 2008 - 17:03

Mysle ze to ze tak jest napisane jakie sa minimalne wymagania (tzn G5) to nie oznacza ze to jest na ppc. Powinno normalnie dzialac na cd/c2d. Najwyrazniej to winna Twojej karty graficznej. Moj 950 radzi sobie swietnie

Sugerowałem się tym postem. Teraz ciągnę tą wersje i zobaczymy.

#25 Jakub Nowaczyk

Jakub Nowaczyk

JSNspec

• 1 376 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 14 marca 2008 - 17:38

Na idg Wolfenstein: Enemy Territory - wersja dla Mac OS X do pobrania! - Aktualności IDG.pl bez problemu to sciagniesz w dmg. Potem normalnie istalujesz gre i taki dodatek wymagany przez serwery (takze w tym calym paku). Jest tam jednak tylko wersja a. Zaraz obadam to z c i dam znac jak to dziala.

Mi działa idealnie ta wersja pobrana właśnie stąd. Studente tak czy inaczej, bedziesz potrzebował tego: quake.owned.pl - PBSetup for Mac OS X - Quake polish community ! Od graczy dla graczy ! To punkbuster setup pod maka. Inaczej raczej sobie nie pograsz...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych