Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dane aplikacji - jak całkowicie usunąć?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 SupremeSony

SupremeSony
  • 2 postów

Napisano 02 sierpnia 2026 - 16:54

Cześć,
mam pytanie, bo zainstalowałem jedną aplikację, ale się zawiesiła i teraz jak ją włączam znów, nawet po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu, to wciąż zapamiętuje mi dane logowania itp., te poprzednie, których nie chcę. W jaki sposób można usunąć całkowicie te jakieś zapisane z tyłu dane, jest jeszcze jakieś miejsce w iPhonie? Pytam Chata GPT, ale nie ma tam nawet opcji o których on "mówi".
Dziękuję 1f642.png

#2 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 416 postów
Napisano 02 sierpnia 2026 - 18:36

Usuwając aplikację masz do wyboru 2 opcje: "Remove from Home Screen" oraz "Delete App". Wybierając drugą opcję usuwasz wraz z jej wszystkimi danymi. Jeżeli tak robisz, a mimo to aplikacja po ponownym zainstalowaniu "trzyma" dane logowania, to przejrzyj jeszcze zawartość aplikacji Passwords, czy przypadkiem tam te dane nie są przechowywane.

#3 winmaciek

winmaciek
  • 7 097 postów
Napisano 03 sierpnia 2026 - 19:45

1. Zależy jakiego czata się człowiek pyta, jak darmowego, to nic dziwnego. 

2. Jeszcze jakąś opcją jest to, że trzyma dane w iCloud. Je można sobie osobno usunąć. Do tego jeśli jest to aplikacja jakiegoś twórcy, który ma ich wiele (np. Microsoft, Google), to dane logowania mogą być trzymane we współdzielonym kontenerze (właśnie po to, żeby nie trzeba było się logować do każdej aplikacji osobno). 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#4 SupremeSony

SupremeSony
  • 2 postów

Napisano 04 sierpnia 2026 - 19:57

Usuwając aplikację masz do wyboru 2 opcje: "Remove from Home Screen" oraz "Delete App". Wybierając drugą opcję usuwasz wraz z jej wszystkimi danymi. Jeżeli tak robisz, a mimo to aplikacja po ponownym zainstalowaniu "trzyma" dane logowania, to przejrzyj jeszcze zawartość aplikacji Passwords, czy przypadkiem tam te dane nie są przechowywane.

Oczywiście usuwam ją całkowicie, nie z ekranu głównego. W aplikacji "Hasła" nie ma haseł dla tej aplikacji. 

1. Zależy jakiego czata się człowiek pyta, jak darmowego, to nic dziwnego. 

2. Jeszcze jakąś opcją jest to, że trzyma dane w iCloud. Je można sobie osobno usunąć. Do tego jeśli jest to aplikacja jakiegoś twórcy, który ma ich wiele (np. Microsoft, Google), to dane logowania mogą być trzymane we współdzielonym kontenerze (właśnie po to, żeby nie trzeba było się logować do każdej aplikacji osobno). 

Jest to duża aplikacja, ale nie będę się chwalił jaka, haha  :D  :P  No darmowego czata pytam  :rolleyes:

A gdzie ten "kontener"? 

Zrobiłem też to: 

762737484_122220747542050900_29172670760

ale nie pomogło... 

#5 MiL

MiL
  • 1 550 postów
Napisano 05 sierpnia 2026 - 09:52

No tak tego nie usuniesz. Jest coś takiego jak pęk kluczy w którym aplikacje przechowują hasła, tokeny itp. Uzytkownik nie ma do tego dostępu, i jeżeli aplikacja sama tych danych nie usunie to sam tego nie zrobisz.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych