Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Obsługa poczty icloud przez www na kompie innym niż mac

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 tomsoul

tomsoul
  • 62 posts

Posted 26 June 2026 - 20:27

Witam

Tak się zastanawiam. Czy jest możliwa obsługa poczty icloud poprzez www na innym komputerze niż mac??? No bo żada Toucha aby autoryzować jak się logować przez www. Troche inaczej jest przez IMAP bo można zrobić hasło aplikacji i korzystać na innym kompie. Czy mam racje? Ogólnie chodzi mi o to że mam poczte w icloud i jakbym w jakiś sposób stracił laptop maca i nie kupował nowego to trace dostęp do poczty icloud????

#2 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5403 posts
Posted 26 June 2026 - 21:34

Normalnie możesz się zalogować do iCloud z dowolnej przeglądarki na Windows, czy innym Linuksie. System wykryje, że łączysz się z nowego urządzenia i będziesz musiał się uwierzytelnić przez 2FA, czyli kodem, który dostaniesz na iPhone. Jak już tę nową przeglądarkę dodasz jako zaufaną, to nie będziesz musiał tej procedury przechodzić.

PS. Przenoszę do działu iCloud. Temat ma niewiele wspólnego z komputerami Mac, ani oprogramowaniem na nich, skoro pytasz o działanie bez takiego komputera. Proszę o uważny wybór działów na przyszłość.

#3 tomsoul

tomsoul
  • 62 posts

Posted 26 June 2026 - 22:04

OK sorry ,faktycznie w złym dziale to umieściłem. Sorki. Ale wracając do tematu. A jak nie mam iphona i raczej nie będe miał?? Bo chciałbym w przyszłości używać icloud ale be maca ,iphona i innych urządzeń od apple. Czy to możliwe?

#4 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5403 posts
Posted 26 June 2026 - 22:08

Można. Pytanie, czy to aby jest sensowne rozwiązanie. Ale nie będę Ci szczegółowo opisywał. To jest łatwe do samodzielnego sprawdzenia. Dasz radę!

#5 tomsoul

tomsoul
  • 62 posts

Posted 26 June 2026 - 22:19

OK sprawdze. Dzięki.

Faktycznie działa. Tzn. ja próbowałem się zalogować poprzez firefoxa pod windzgrozą to żadał kodu z urządzenia czyli maca ale wybrałem opcje aby wysłał kod na telefon mój z Androidem. Zalogowałem się i działa. Także dzięki za podpowiedz.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users