Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Koniec Maca Pro

• Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Filip454

Filip454
  • 183 posts

Posted Yesterday, 22:37

Apple kończy z Maciem Pro  :(

MacPromier.thumb.png.0c00e8d31515333d4dd

Co sądzicie?

Według mnie to bardzo smutne. Nie jestem zaskoczony, ale to trochę smutne. Nie mogę w to uwierzyć. To kolejny znak czasów. Smutno na to patrzeć. To koniec ery możliwości rozbudowy sprzętu Apple i nie tylko.

Widzę, że z segmentu Pro pozostał już tylko Mac Studio z desktopowych konfiguracji. W dzisiejszych czasach prawie zawsze wszystko będzie lutowane. W rzeczywistości era komputerów Mac Pro zakończyła się wraz z końcem modelu „tarka do sera”. Nigdy nie zapomnę pierwszej reklamy PowerMac G5. To były piękne czasy i, szczerze mówiąc, nie było to przecież tak dawno temu... ale każdy ma inną skalę.

To bardzo smutne zakończenie. To tylko wiadomość dla firm takich jak Apple, że żadne urządzenia z segmentu Pro nie powinny być lutowane. Zmotywowało mnie to do odkurzenia mojego tańszego Maca, którego nie ruszałem od wielu lat... Zawsze marzyłem o posiadaniu wysokiej klasy Maca, ale ceny w moim kraju zdecydowanie nie są warte zachodu, więc dzisiaj używam komputera PC do bardziej zaawansowanych zadań.

Szkoda, że tak smutno i na M2 się skończyło. Taki niesmak pozostał. Moim zdaniem, lepiej jakby Mac Pro się skończył w latach, kiedy nie byłoby to tak średnie odejście, np. Intel.

Źródło: https://www.macrumor...tinues-mac-pro/

"It scrolls like butter."

~Steve Jobs

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users