Witajcie dobrzy ludzie planuję zakup macbooka air M5 15'' ale mam kilka pytań przy czym dodam, że mam już doświadczenie ze sprzętami apple w postaci maca mini i maca studio, więc do kompletu rodziny chcę jeszcze macbooka air ale do rzeczy.
1. Czy dobrze rozumiem, że w komplecie nie dają zasilacza i trzeba go oddzielnie dokupić? No właśnie - trzeba? a może wystarczy zwykła ładowarka do smartfona z USB-C? Jak to wygląda, coś polecacie? Jakby nie było to jest sprzęt za ponad 6000 zł, nie chcę na dzień dobry usmarzyć maca bo podłączę nie to co trzeba.
2. Jestem osobą słabowidzącą, dlatego przez 99% czasu laptop będzie podłączony do zewnętrznego ekranu i to przez switch KVM, żebym mógł jedną klawiaturą, myszką i monitorem sterować kilkoma komputerami i tu moje kolejne pytanie, macbook air nie ma złącza HDMI a ja w przełączniku mam tylko HDMI, ktoś testował jakieś adaptery z USB-Ca a na HDMI? To musi być adapter a nie kabel bo w przełączniku KVM mam te kable na stałe nie mogę ich wymienić. Ewentualnie mogę rozważyć też opcję podłączenia macbooka bezpośrednio do monitora przez USB-C a przełącznika używać tylko do przełączania klawiatura / mysz ale to trochę karkołomne (monitor to DELL P2725HE 27 ma PD ale ani nie wiem o jakiej mocy ani też nie wiem jaka moc jest potrzebna dla macbooka)
3. Ponieważ jak wspomniałem przez większość czasu macbook będzie używany z zewnętrznym monitorem, klawiaturą i myszą będę chciał ustawić monitor jako główny wyświetlacz a klapę laptopa najpewniej zamknąć i tu pytanie czy ekran logowania w takim przypadku po ponownym włączeniu lub wybudzeniu maca ze sleepu będzie na monitorze zewnętrznym czy tylko na ekranie głównym a obraz na monitorze zewnętrznym pokaże się dopiero po zalogowaniu się? Do tej pory mam maca mini i maca studio więc tam siłą rzeczy głównym wyświetlaczem jest monitor po HDMI bo innego nie ma
a jak to jest w laptopach?

Temat jest zamknięty