Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

M4 Pro & Dell u4025QW & Dell u4924DW

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Com[_OldTimer

Com[_OldTimer
  • 15 posts

Posted Yesterday, 10:59

Cześć, mam Macbooka Pro z CPU M4 Pro - najpierw korzystałem ze zewnętrznego monitora Della u4924DW, ale okazał się dla mnie zbyt duży i kupiłem 40` Dell u4-25QW. Zastanawiam się, czy nie zostawić sobie też tego większego - uzyskałbym w ustawieniu pionowym ogromną przestrzeń roboczą. Jednak mam problem z ich symultanicznym podłączeniem do mojego Macbooka. Znam support Apple co do podłączenia określonej ilości monitorów do M4Pro - rozumiem, że łańcuchowo uzyskam podłączenie podwójne, ale przy niższych parametrach (zależy mi na 120hz dla 40`) i nie mogę tego uzyskać, oba są bowiem 5k (chociaż 49` takie "zmniejszone 5k przez WHUD), zatem przepustowość thunderbolt 4 jest tu ograniczeniem. Myślałem zatem o podłączeniu dell u40 do macbooka za pośrednictwem thunderbolta a dell u49 za pośrednictwem HDMI, ale ani system ani monitor "nie widzą" siebie nawzajem. Czy możliwe jest podłączenie jednocześnie tak dużych monitorów do M4Pro przy zachowaniu ich właściwości obrazu (max rozdzielczość i odświeżanie) ? Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.

#2 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1954 posts

Posted Yesterday, 11:15

A dlaczego nie podłączysz tego drugiego do innego portu TB? Nie mam aż takich monitorów ale 2x4k w tym jeden 120Hz działają mi z jednego TB przez Hub TB albo każdy znoddzielnego. Nie muszisz używać HDMI.

#3 Com[_OldTimer

Com[_OldTimer
  • 15 posts

Posted Yesterday, 13:21

Też nie działa. Chyba rozdzielczości są za wysokie. Stad myślałem właśnie i HDMI. Monitory są sprawne - pojedyncza działają bez problemu

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users