Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czytnik ACR1252U do e dowodu osobistego - podpisu kwalifikowanego

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Piotr6666

Piotr6666
  • 2 postów

Napisano 06 grudnia 2025 - 17:36

Witam wszystkich na forum. Jestem "świerzakiem" jeśli chodzi o użytkowników MacBooka, ale witam wszystkich serdecznie.  Mam problem, nie wiem jak skonfigurować mojego Maca aby zobaczył ten czytnik. Proszę o pomoc, móż ktoś już rozpracował podłączenie takiego czytnika do Maca.

Z góry dziękuję,

Piotrek

#2 DanielF

DanielF
  • 5 777 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 06 grudnia 2025 - 18:23

A to sprawdzałeś - nie mam czytnika ale Google odsyła do https://apps.apple.c...1092?l=pl&mt=12

Fallout ...war, war never changes...

#3 mkamelg

mkamelg
  • 169 postów

Napisano 06 grudnia 2025 - 23:31

Witam wszystkich na forum. Jestem "świerzakiem" jeśli chodzi o użytkowników MacBooka, ale witam wszystkich serdecznie.  Mam problem, nie wiem jak skonfigurować mojego Maca aby zobaczył ten czytnik. Proszę o pomoc, móż ktoś już rozpracował podłączenie takiego czytnika do Maca.

Z góry dziękuję,

Piotrek

Z oficjalnej strony producenta pobierz sobie, a następnie zainstaluj sterownik tego urządzenia:

https://www.acs.com....rtified-reader/

Sterownik do pobrania znajdziesz pod zakładką "Downloads".

#4 Piotr6666

Piotr6666
  • 2 postów

Napisano wczoraj, 16:38

Dzięki bardzo za odpowiedzi ale z NFC Tools nie działa dedykowana aplikacja do podpisu Sigillum. Sterownik pobrałem ze strony ach.com i zainstalowałem. Mac nadal nie widzi czytnika dowodu. Czytnik jest sprawny, na Dellu chodzi elegancko. W "Raporcie z systemu" widać podłączony czytnik do portu USB. Ale Sigillum menager nie odczytuje dowodu. Na Dellu nie ma takiego problemu. Proszę o pomoc.

#5 DanielF

DanielF
  • 5 777 postów
  • SkądSiedlce

Napisano wczoraj, 18:20

Zadzwoń do Sigillum i zapytaj o nowszą wersję aplikacji i zgodność z czytnikami. Support powinien pomóc.

Fallout ...war, war never changes...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych