Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

VMware Horizon aplikacja się uruchamia a następnie znika

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 anubis76

anubis76
  • 5 postów

Napisano wczoraj, 09:28

Witam

Korzystamy w firmie w wirtualnych komputerów, używamy aplikacji Omnissa Horizon Client dawniej VM Ware Horizon Client.
Podczas uruchomienia aplikacji ta od razu uruchamia przeglądarkę WWW w której dokonujemy kolejnych kroków do logowania a sama aplikacja znika.
Chciałbym aby aplikacja nie zamykała się po uruchomieniu przeglądarki, wiem że istnieje taka opcja ale nie jestem w stanie wejść w jej ustawienia bo zbyt szybko znika.
Czy jest opcja w Mac OS aby wymusić aby konkretna aplikacja po uruchomieniu wisiała w pasku ?

#2 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 270 postów
Napisano wczoraj, 10:17

Czy jest opcja w Mac OS aby wymusić aby konkretna aplikacja po uruchomieniu wisiała w pasku ?

To macOS, czy, jak wynika z działu, który wybrałeś, system mobilny?

#3 anubis76

anubis76
  • 5 postów

Napisano wczoraj, 10:28

Mac OS, jeśli się pomyliłem to przepraszam.

#4 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 270 postów
Napisano wczoraj, 10:40

Przeniosłem. Proszę się na przyszłość pilnować i starannie wybierać dział.

Też używam tego softu, ale u mnie nic nie znika i niczego nie musiałem zmieniać w ustawieniach. Jesteś w stanie się dowiedzieć, o które konkretnie ustawienie chodzi? To sprawdzę u siebie, jak to mam ustawione. Chociaż ja zasadniczo niczego w ustawieniach nie zmieniałem. Wszystko jest na domyślnych.

#5 anubis76

anubis76
  • 5 postów

Napisano wczoraj, 12:10

Nie mogę wejść w zakładki Omnissa ustawienia bo aplikacja po uruchomieniu znika .

Muszę odznaczyć opcję "Automatically connect to the desktop or app if it the only one entitled for the login user" .

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych