Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook Pro M4 max Finder się zawiesza, wszystko się zawiesza

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Fantyna

Fantyna
  • 59 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 października 2025 - 14:37

Cześć, 

Komputer: MacBook Pro 16" 36 Gb pamięci procesor M4 Max - mam od lipca, a w zasadzie mam ochotę nim j......ć za okno.

Finder cały czas się zawiesza - cały czas kręci się to kolorowe kółko przy DOWOLNEJ czynności: sprawdzenie CTR I wielkości foldera - zawieszka, próba wyjęcia dysku zewnętrznego - zawieszka. Zawiesza się każda aplikacja. 

Wszystko zaczęło się dziś - tzn. dziś jest kulminacja i nie mogę pracować. 

Próbowałam odpalić projekt FCPX z dysku zewnętrznego i nie da się!!! Przy każdym kliknięciu w bibliotekę FCPX zawiesza sie i stoi na "verifying audio volumes" czy cos tam. 

Wyłączałam dziś komputer ze 20 razy - zawsze jest to samo!!!! 

Każda próba już nawet kliknięcia na jabłko w lewym górnym rogu - zawieszka!!!!! 

Co chwila przy "wymuś koniec" aplikacji, która się zawiesiła (głównie finder, ale FCPX tez) - zawieszka!!!!  

FCPX juz raz dziś wywaliłam do kosza i pobrałam z AppStore od nowa - daje jest to samo. Nie da się go otworzyć!!!!!  

Myślam, ze to dysk zewnętrzny, ale podłączyłam drugi i jest to samo!!!! 

Zreszta ja muszę montowac na dyskach zewnętrzych, mam za dużo projektów, aby zmieścić je na dysku komputera.... 

Mój poprzedni Mac Pro z 2018 lepiej sobie radzi!!!!! 

Miałam dziś zmontować film.... Nie wiem co mam zrobić...........

Ktoś ma pomysł co z tym zrobić oprócz zgłoszenia do Apple, które w niedziele nie pracuje? 

#2 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 214 postów
Napisano 12 października 2025 - 14:40

Czy te zawieszenia dzieją się także, kiedy nie masz podłączonych dysków zewnętrznych?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych