Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

AWU powiadomienia podczas treningu po polsku, były i nie ma

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Motion950

Motion950
  • 44 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 września 2025 - 10:29

Wcześniej miałem tak że podczas treningu były komunikaty typu „trening wstrzymany” „trening wznowiony”, powiadomienia o tętnie, czasie, osiągnięciu celu itp były czytane jakimś syntezatorem ale dało się jej zrozumieć. Od czasu przejścia na ios26 komunikaty są jakby czytane z polskiego ale przez angielski syntezator i nie idzie tego zrozumieć. Jak zrobić żeby było jak dawniej? Gdzieś w dostępności pobrałem jakieś głosy Ewy czy innej Kaśki ale to niczego nie zmienia. A jeśli się nie da zrobić po PL to może da się to chociaż przestawić żeby zupełnie było po angielsku?

#2 slaweuszek

slaweuszek
  • 124 postów
  • SkądGorzów Wlkp

Napisano 28 września 2025 - 12:17

Pisałem już o tym w odpowiednim wątku, jeden z użytkowników też to potwierdził. Niestety, Apple coś namieszało w watchOS 26  i na obecną chwilę nie da się tego przywrócić.

Iphone 15 Pro Max / MacBook Pro 13" M2 2022 / Apple Watch Ultra 3 / AirPods Pro 2 gen.

#3 Motion950

Motion950
  • 44 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 września 2025 - 08:17

Faktycznie, widzę że temat był poruszany, myślałem że to kwestia zmiany czegoś w opcjach. Plus że przy poszukiwaniach dopiero się zorientowałem że Applowski translator działa po polsku, zawsze myślałem że jak nie ma Siri to i nie ma tłumacza. no dobrze, to czekamy aż naprawią 

#4 domowik

domowik
  • 113 postów

Napisano 29 września 2025 - 13:05

U mnie komunikaty są po polsku, a liczebniki po niemiecku.

• Motion950 lubi to

#5 Motion950

Motion950
  • 44 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 września 2025 - 14:14

U mnie komunikaty są po polsku, a liczebniki po niemiecku.

po polsku, ale czytane z polskim czy agnielskim akcentem ? Też raz mi się zdawało że zamiast 6 mówił coś o seksie po niemiecku ale tak szybko gadał że nie zrozumiałem całości 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych