Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wybór wyglądu, trybu Jasny/Ciemny w Safari

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Wydradwa

Wydradwa
  • 3 postów

Napisano 24 września 2025 - 18:01

Dzień dobry Panie i Panowie,

Lubię ciemny wygląd na telefonie. Jednak wyłącznie w odniesieniu do interfejsu. Czytanie dłuższych tekstów na czarnym tle jest dla mnie niesamowicie męczące.

Jak mam w Ustawienia -> Ekran i jasność wybrany Wygląd jako Ciemny, automatycznie w Safari karty stron otwierają się w trybie ciemnym (czarne tło, białe znaki). Czy da się nie rezygnując z ustawień globalnych, uzyskać „klasyczny” widok? Może jakieś sprawdzone wtyczki? Any idea?

#2 Filip454

Filip454
  • 182 postów

Napisano 26 września 2025 - 02:38

Tylko tryb jasny wszędzie. Tryb ciemny to zmora naszych czasów. Zmniejsza produktywność zdecydowanie wg moich doświadczeń.

Najgorsza jest edycja wideo w dark mode...Kiedyś lubiłem trochę, ale to było kiedy siedziałem po nocach i nie robiłem nic zbyt produktywnego.

Jasność ma być, klarowność i dlatego stary Mac > nowy Mac.

"It scrolls like butter" Steve Jobs

#3 Wydradwa

Wydradwa
  • 3 postów

Napisano wczoraj, 15:21

Moje (i jak się okazuje nie tylko) utrapienie rozwiązane.

Próbowałem korzystać z wtyczek, choć średnio ufam i lubię dzielić się danymi z przeglądarki. Niestety. Nie potrafiłem znaleźć satysfakcjonującego rozwiązania. Złożyłem wnioski o zwrot za zakupy i poszedłem w innym kierunku.

Z pomocą przyszła automatyzacja z użyciem Skrótów. Włączenie Safari ustawia tryb jasny, wyłączenie tryb ciemny.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych