Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy zamiana MacBook Pro 16, 2021, M1 Pro 32GB na nowego MacBooka Air 15, M4 32 GB ma sens?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 wombatspecial

wombatspecial
  • 25 postów

Napisano dziś, 10:39

Cześć wszystkim. Pytanie jak w temacie. 

Generalnie jestem bardzo zadowolony z mojego MBP 16 M1 32GB - trafia idealnie w moje potrzeby. Nie czuję, żeby się zestarzał. Ponieważ jednak pracuję głównie zdalnie i często muszę zabierać kompa ze sobą w różne podróże samolotami, zacząłem się zastanawiać, czy te około 600 gramów mniej i jednak ciut mniejsze wymiary nie zrobiłyby "dobrej zmiany"?

Moje obawy przed AIR to: jakość (i jasność) ekranu, jakość dźwięku (oglądam filmy i chwalę sobie bardzo jakość dźwięku Pro) i czas pracy na baterii.

Jeśli chodzi o samą wydajność, to chyba nie mam się czego obawiać? Oprócz standardowej pracy w office/mail/safari obrabiam zdjęcia w PS (niedużo tego jest) ale sporo pracuję na AE i konwertuję na ME. Nie są to długie formy (filmy do 10 minut)

Co myślicie?

Z góry dziękuję.

#2 dobrakawa

dobrakawa
  • 846 postów

Napisano dziś, 12:57

Myślę, że na siłę szukasz argumentu do zakupu nowej zabawki. 600 gramów nie zrobi Ci różnicy, a według ciebie nowy macbook ma więcej wad niż zalet. Nie wspomniałeś nic o wejściach w laptopie. Nie wiem jakie potrzebujesz i jakie ma AIR, ale np. mój PRO ma wejścia na kartę SD i HDMI. Nie wyobrażam sobie laptopa bez tych wejść, więc nie wiem czy w twojej pracy się przydadzą, ale lepiej mieć niż nie mieć.

Użytkownik dobrakawa edytował ten post dziś, 12:57

Pro 2012, 14 Pro

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

1 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

wombatspecial