Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Air Pods Pro 3

• Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 domowik

domowik
  • 115 posts

Posted 20 September 2025 - 18:42

No to jedziemy.

Wymieniłem bezpośrednio z dwójek.

Moje użytkowanie jest takie, że, zakładam rano i zdejmuję po dniu pracy. Mam mizofonię, ale poza wszystkim nie nawidzę hałasu, a wykonuję zawód, który wymaga bywania na budowach, gdzie się wierci i tnie i hałas jest.,

Oczywiście muzyki też lubię posłuchać, ale słucham głównie podcastów. Więc jest tak, że wychodzę z chaty o 7, jadę na budowę pierwszą, drugą, trzecią itd. Pomiędzy inne spotkania w cichszych miejscach. Na budowie też się krzyknie, żeby przestali kuć, bo trwa rozmowa. Ale w 2 pro do zwykłejk rozmowy nie wyłączałem ANC. Nauczyłem się mówić głośniej, niż mi się wydaje, że wypada, bo ludzie mnie nie słyszeli. 

Słuchawek nie wyjmuję z uszu, czasem włączam tryb transparent do rozmowy. Ale niekoniecznie. W sumie, ANC nie wygłusza dla mnie kogoś, kto stoi obok i mówi. 

Po dwóch dniach. 

Jeżeli chodzi o granie muzyki, w sensie brzmienia, basów, altów czy czego tam. Nie widzę różnicy. Zresztą dokanałowe pchełki nie są IMO do słuchania musyki stworzone. To kompromis, między jakością, a mobilnością, ze wskazaniem mobilności. 

W ANC różnica jest i jeśli ktoś kupuje dziś, to wybór wiadomy, ale nie aż taka poprawa, jakiej oczekiwałem. Oczywiście nie mam narzędzi do tego, żeby sprawdzić, ale stojąc obok człowieka, który wierci otwór w zbrojonym betonie, bo taki test dziś sobie zrobiłem między 2 i 3. Lepiej było w 3. Ale nadal było to bolesne dla uszu. 

Nadal jestem w stanie rozmawiać z kimś, mając włączone ANC. Zupełnie nie wiem, po co jest ten tryb transparent. 

Generalnie, nie żałuję, bo zamiast ładować słuchawki w połowie dnia, po prostu założę drugie. Ale nie ma IMO żadnego powodu, aby przesiąść się z 2 na 3. 

ANC w XM6 jest o poziom wyżej. W nich -niemal- tnąc coś szlifierką kątową, nie słyszę, tylko widzę. 

Zapomniałem o tym, co mnie zabolało najbardziej. Nie ma paska, a miejsce na pasek jest. l muszę sobie jakiś inny ogarnąć.  

Ogólnie, nie polecam. 

Edited by domowik, 20 September 2025 - 17:38.

• mariuszrk and Mikołaj Maciejko like this

#2 damianmajk

damianmajk
  • 836 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 20 September 2025 - 21:27

Wszystko zależy co robisz. Ja akurat ze słuchawek korzystam głównie podczas treningu oraz zwyczajnie, do słuchania muzyki. O ile dźwięk jest raczej podobny - w mojej ocenie w 3 lepsze basy, trochę lepiej słyszalna scena, może góra trochę przyjemniejsza, to wygoda użytkowania, podczas treningu, to inny poziom. Te słuchawki leżą tak, jak powinny wszystkie słuchawki do treningu - idealnie wpasowane w ucho, nie ma szans, że wypadną - chyba, że ktoś dobierze zły rozmiar pianek. W 2, biegając 10, 20 czy więcej km, musiałem co jakiś czas docisnąć słuchawki do ucha. W 3, podczas dzisiejszych 13 km, absolutnie nie miałem z tym problemu. Dodatkowo inaczej wyprofilowany jest ten element słuchawek, od sterowania głośnością, trybami, przerzucaniem kolejnego utworu - bardzo łatwo trafić, nie szukam co, gdzie nacisnąć. ANC również zdecydowanie lepsze. Bonusem jest transmisja tętna - odczyt jest absurdalnie dokładny, nie wiem jak oni to zrobili, ale jest na poziomie mojego pasa garmin HRM 600, który sam kosztuje prawie tyle, co te słuchawki. Także dla mnie zdecydowanie na plus.  

#3 sheepysheep

sheepysheep
  • 1316 posts

Posted 26 September 2025 - 17:58

A odczyt tętna ze słuchawek złapie apka Garmina na telefonie, czy wszystko ląduje w natywnej applowskiej „zdrowie”?
Po raz pierwszy zamówiłem airpodsy i właśnie zastanawiam, jak będzie z użytkowaniem. Wiele dobrego slychać o ich dopasowaniu do ucha, ale uwierzę, gdy przymierzę - bo ja ciągle mam z tym problem, jeśli chodzi o jakiekolwiek słuchawki dokanałowe.

#4 domowik

domowik
  • 115 posts

Posted 26 September 2025 - 18:01

Fajnie się w uchu pasują, chociaż z 2 też nie miałem problemów. 

Przy okazji zaznaczę, że uważam, że 3 są bardzo dobrymi słuchawkami i są IMO lepsze, niż 2. Ale nie na tyle, żeby warto było zmieniać 2 na 3.

#5 sheepysheep

sheepysheep
  • 1316 posts

Posted 26 September 2025 - 18:56

Brzmi dobrze. W poniedziałek wypróbuję :P

#6 Ament

Ament
  • 510 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 08 October 2025 - 13:38

Po przesiadce z APP2 i kilku dniach użytkowania + kilku aktywnościach:

- jest o wiele, wiele szerzej na scenie i głębiej, ale ciągle mam takie wrażenie, że stoję tyłem do sceny, a nie przodem (nie wiem, może kwestia przywyczajenia), 

- bas jest mocniejszy (ale tu pytanie na ile to zostało uzyskane przez nowe gumko-pianki),

- transparency mode o wiele lepszy,

- ANC też lepsze, ale chyba nie aż 2x  ;)

- HR praktycznie copy/paste w porównaniu do HRM Pro Plus (używam tych największych gumek).

Co mi się nie podoba:

- leżą w kanałach usznych kompletnie inaczej niż APP2 tj. te gumko-pianki wchodzą zdecydowanie głębiej i przez to je po prostu "czuć". W APP2 miałem często wrażenie (szczególnie podczas aktywności np. biegu) że w ogóle nie mam założonych słuchawek i czasami nawet jak wyłączałem muzykę to aż sprawdzałem czy nie wyleciały. Natomiast w przypadku APP3 po włożeniu po prostu się cały czas wie, że są w uszach,

- nie ma możliwość ustawienia czy odczyt HR będzie zapisany w aktywności tylko z APP3 czy z zegarka. Jak np. biegłem i ze słuchawkami i z zegarkiem i później sprawdzałem zapisane dane z urządzeń to odczyty pojawiają się i tu i tu, także później pewnie jakiś algorytm "miksuje" je i wybiera co będzie zapisane. Trochę to głupie, bo latając z AWU3 zawsze można by zaoszczędzić dodatkową energię gdyby czujnik HR nie pracował, a tylko ten w słuchawkach.

Edited by Ament, 08 October 2025 - 13:38.

 Macbook / iPad Pro / iPhone / Watch

#7 kostek

kostek
  • 321 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 09 October 2025 - 07:07

Cześć! Czy da się włączyć tłumaczenie na żywo w Polsce zmieniając np. język i region na angielski?

#8 damianmajk

damianmajk
  • 836 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 09 October 2025 - 10:24

Cześć! Czy da się włączyć tłumaczenie na żywo w Polsce zmieniając np. język i region na angielski?

Nie da się - musisz mieć id USA, czyli tworzyć konto amerykańskie. W EU to jest zablokowane i tyle w temacie.

A odczyt tętna ze słuchawek złapie apka Garmina na telefonie, czy wszystko ląduje w natywnej applowskiej „zdrowie”?
Po raz pierwszy zamówiłem airpodsy i właśnie zastanawiam, jak będzie z użytkowaniem. Wiele dobrego slychać o ich dopasowaniu do ucha, ale uwierzę, gdy przymierzę - bo ja ciągle mam z tym problem, jeśli chodzi o jakiekolwiek słuchawki dokanałowe.

Żadna aplikacja, poza natywną trening apple, nie łapie airpods pro 3 jako czujnika tętna. Również, na ten moment, żadnego innego czujnika tętna - np. HRM Pro Plus czy HRM 600 Garmina, które mam, nie podłączysz do aplikacji trening apple, jeżeli chcesz robić trening tylko z telefonem - obecnie jest to już możliwe w natywnej aplikacji apple, łącznie z planowaniem treningu. Natomiast potwierdzam, że pomiar tętna jest absurdalnie dobry (o ile tak to mogę ująć). Przymierzam się do zakupu AWU 3, bo garmin zróbił się shitem strasznym, z tym ich fenixem 8 pro LTE (gdzie LTE i satelity i tak nie działają praktycznie). Z recenzji dostępnych na YT i nie tylko - pomiar z Airpods Pro 3 zmixowany z AWU3 (czy jakimkolwiek innym AW, bo tak to działa, że próba jest z dwóch urządzeń jednocześnie, aby odczyt był precyzyjny) jest obecnie najlepszym na rynku.

Edited by damianmajk, 09 October 2025 - 10:26.

#9 leonk1974

leonk1974
  • 122 posts
  • SkądLubuskie

Posted 15 October 2025 - 21:15

Obecnie posiadam SirPods Pro 2 ze złączem lightning. Czy trójki są tego warte by je kupić?

#10 slaweuszek

slaweuszek
  • 135 posts
  • SkądGorzów Wlkp

Posted 16 October 2025 - 06:02

Delikatnie lepsza bateria, różnicy w dźwięku raczej nie zauważysz.

iPhone 17 Pro Max / MacBook Pro 13" M2 2022 / Apple Watch Ultra 3 / AirPods Pro 3 gen.

#11 adamski.ab

adamski.ab
  • 99 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 16 October 2025 - 09:02

No nie wiem czy taka lepsza. W ogólnym rozrachunku słuchawki te z wykorzystaniem etui ładującego działają o sześć godzin krócej.

AirPods 3 Pro - 8 godzin na jednym ładowaniu / do 24 godzin z etui ładującym. 

AirPods 2 Pro - 6 godzin na jednym ładowaniu / do 30 godzin z etui ładującym.

Link https://www.apple.co...pro,airpods-max

Edited by adamski.ab, 16 October 2025 - 09:03.

#12 slaweuszek

slaweuszek
  • 135 posts
  • SkądGorzów Wlkp

Posted 16 October 2025 - 12:17

Chodziło mi o działanie po naładowaniu. Dwie godziny różnicy to sporo i jest to odczuwalne.

iPhone 17 Pro Max / MacBook Pro 13" M2 2022 / Apple Watch Ultra 3 / AirPods Pro 3 gen.

#13 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5248 posts
Posted 16 October 2025 - 12:19

Chodziło mi o działanie po naładowaniu. Dwie godziny różnicy to sporo i jest to odczuwalne.

Zdarza się Wam nie wyjmować tych słuchawek z uszu przez 6 godzin?

#14 dobrakawa

dobrakawa
  • 867 posts

Posted 16 October 2025 - 12:59

No u niektórych w robocie fizycznej to może być spoko opcja. Nie dość, że masz ochronę słuchu, to jeszcze możesz muzyki posłuchać.

Pro M4, 17

#15 domowik

domowik
  • 115 posts

Posted 16 October 2025 - 17:37

Mi się zdarza codziennie. No, średnio 6 dni w tygodniu, bo w Niedziele czasem nie. Mało tego, kiedy pada bateria w słuchawkach i wkładam je do pudełka, żeby się ładowały, wkładam drugie słuchawki do uszu (czasem na uszy). A nie wykonuje pracy fizycznej. 

#16 Blue

Blue
  • 598 posts
  • SkądPoznań, Warszawa, Murcia ES

Posted 16 October 2025 - 21:24

Ja z kolei nie wkładam do etui tylko leżą obok jak nie używam. Ładuję raz na noc. W sumie tylko do call na teams ich ostatnio używam, jakoś tak wyszło.

#17 winmaciek

winmaciek
  • 7017 posts
Posted 17 October 2025 - 09:15

1. Zdarza. 

2. Bateria trzyma krócej niż te 6h jeśli mikrofon jest aktywny do potrzeb rozmów. A tak się składa, że przynamniej część aplikacji (np. Teams) nie odcina mikrofonu jak się go wyłączy w aplikacji. Ma to minimalne uzasadnienie, bo można wtedy wyświetlać alert, że ktoś mówi do wyciszonego mikrofonu, ale no właśnie, baterii to nie oszczędza.  A przy 1,5-godzinnych spotkaniach to ma znaczenie. ;)

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users