Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone ? Pro --> iPhone Air ktoś się zdecydował?

• Please log in to reply
30 replies to this topic

#26 mikoko

mikoko
  • 502 posts

Posted Yesterday, 17:41

No wlasnie dokladnie tak mam. Głośnik przydaje mi się tylko do rozmawiania przez telefon, może czasem rolka na fb albo szybki yt. Usbc - tylko ładowanie. Zdjęcia - obstawiam, że jeden aparat mi wystarczy, filmów nie kręcę. Za to chciałbym ekran wielkości pro max w cieńszym, lżejszym telefonie. Choć wyjdzie w praniu czy nie jest zbyt cienki a przez to niewygodny i jednak nosić będzie trzeba w etui. Rozumiem gadanie że telefon bez sensu, ale imho swoich miłośników znajdzie. Za rok dodadzą głośnik i obiektyw a pro zostanie jak komputery - faktycznie tylko dla pro.
A dlaczego nie wybrałem pro max? Bo znowu urósł, przytył i ma zupełnie nie dla mnie kolory. A nie wnosi niczego dla mnie nowego. To już się zrobił kawał klocka w kieszeni, w samochodzie, czy na rowerze.
Jedyne czego się obawiam to czy jakość rozmów nie będzie gorsza z uwagi na głośnik i ewentualnie zasięg bo właściwie nawet niewiem czy rozmieszczenie i same anteny są te same co w pro

No anten na pewno nie ma takich samych jak pro. W pro anteny są dookoła wyspy

#27 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 551 posts
  • SkądGermany

Posted Today, 00:38

moja zona nawet chciała ale brak Makro przekreślił zakup...

iPhone 15 Pro 256 GB  iMac 21.5 Retina 

#28 Sienol

Sienol
  • 40 posts

Posted Today, 06:29

Byłem go obejrzeć na żywo, fajnie leży w dłoni,ale nie dla mnie telefon. Głośnik jest fatalny,a nie korzystam z Airpods. Będzie się bardzo grzał, bateria no cóż różne testy różne wyniki. Ale do tego telefonu etui to konieczność i wtedy cały urok Air znika. 1 niefortunny upadek i piękna pajęczyna będzie. Apple po raz kolejny zrobił klientów w balona z tym swoim Ceramic shield. A iPhone pro strasznie przytył.

#29 mikoko

mikoko
  • 502 posts

Posted Today, 08:12

Taka uwaga od siebie. Widziałem na YouTube teardown Air i powiem wam że jednak w tej jego wyspie nie ma wszystkich podzespołów a w cienkiej stronie tylko bateria. Cała płyta główna znajduje się pod wyspą w cienkiej części telefonu. On na dole nie ma głośnika tylko mikrofon

Edited by mikoko, Today, 08:13.

#30 Motion950

Motion950
  • 41 posts
  • SkądPoznań

Posted Today, 08:32

Czy się grzeje ? Przy przenoszeniu danych ze starego telefonu tak, w innych sytuacjach narazie nie stwierdziłem nadmiernego grzania. Napewno mniej niż 15 ProMax. 

Brak makro, owszem może być słaby i już nawet nie jeśli chcesz zrobić zdjęcie pająka jak je biedronkę bo jak np. chcesz zrobić zdjęcie jakiegoś tekstu, nie wiem - skład jogurtu to z bliska nic nie wychodzi. 

Byłem go obejrzeć na żywo, fajnie leży w dłoni,ale nie dla mnie telefon. Głośnik jest fatalny,a nie korzystam z Airpods. Będzie się bardzo grzał, bateria no cóż różne testy różne wyniki. Ale do tego telefonu etui to konieczność i wtedy cały urok Air znika. 1 niefortunny upadek i piękna pajęczyna będzie. Apple po raz kolejny zrobił klientów w balona z tym swoim Ceramic shield. A iPhone pro strasznie przytył.

Głośnik fatalny ? Bez przesady, jest całkiem spoko tyle że bez stereo. Urok Aira nie znika w etui - org jest mega cienkie, pokazywałem go wczoraj komuś po ciemku i w pierwszej chwili było "wow" a jak powiedziałem że on jest w etui to było drugie "ooo serio ??". I nie - imho nie musisz mieć etu - bez etui trzyma mi się go lepiej niż pro maxa, grubość czy waga nie wiem. Ale prędzej bez etui nosiłbym Aira niż PM. 

Jak dla mnie bardzo fajny telefon. Ale trochę naciągane jest że wyglada na bardziej premium. Leżąc na stole wygląda raczej jak niższy model Samsunga Czy Xiaomi niż jak jabłko 

#31 mattkally

mattkally
  • 575 posts
  • SkądZambrów

Posted Today, 11:18

Po 24h dalej uważam, że to była dobra decyzja. Zobaczymy za tydzień. 

5 user(s) are reading this topic

1 members, 4 guests, 0 anonymous users

Regiss