Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Monitor 1440p 24 cale do mac mini m4

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pawel2627

Pawel2627
  • 1 postów

Napisano 25 sierpnia 2025 - 16:35

Cześć, rozważam zakup Maca Mini M4. Mam już monitor Lenovo ThinkVision P24h-10 (24-calowy 1440p) i zastanawiam się, czy będzie dobry do Maca Mini m4. Czytałem, że czcionki na 27-calowych monitorach są bardzo poszarpane przy tej rozdzielczości. Nigdy nie korzystałem z monitorów 4K ani Retina (mój obecny laptop ma rozdzielczość HD). Czy czcionki będą bardzo poszarpane? Monitor będzie wykorzystywany do przeglądania internetu. Słyszałem o programie better display, jedni polecali , inni pisali że nie rozwiąże problemu. Nie zależy mi na ostrości jak w monitorach Retina.

#2 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 128 postów
Napisano 25 sierpnia 2025 - 16:53

Skoro już i tak masz ten monitor, to nie wymyślaj sobie problemów na wyrost. Poużywaj go z Makiem, zobacz, jak Ci się na nim pracuje i dopiero wtedy ewentualnie rozważaj wymianę.

PS. Przeniosłem do właściwego działu. Na przyszłość staranniej wybieraj działy.

• cooper69 lubi to

#3 gregin

gregin
  • 62 postów

Napisano 25 sierpnia 2025 - 20:36

Z mojego doświadczenia wygląda to tak. Do windowsa praktycznie cokolwiek nie podłączysz i będzie ok. 

Mac jest za to kapryśny. FullHD nie nadawało się do użytku. 1440p lepiej, ale dalej nie to, wyglądało chyba gorzej jak FullHD na windowsie. Dopiero 4k daje wystarczający komfort, a nawet z nawiązką. Wtedy jest już bardzo dobrze. 

#4 domowik

domowik
  • 81 postów

Napisano 26 sierpnia 2025 - 00:26

Dziwne, u mnie na 3440x1440 wszystko jest w porządku. 

• cooper69 i cesiu111 lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych