Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple Pencil do nauki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 taycil

taycil
  • 1 postów

Napisano wczoraj, 17:34

Witam! Kto używał Apple Pencil do pracy lub nauki - czy warto się w niego zaopatrzyć?
Zastanawiam się nad wymianą zwykłego notatnika na coś bardziej nowoczesnego, ale nie jestem pewien, czy rysik jest naprawdę wygodny do robienia notatek, rysowania i podpisów.
Interesują mnie rzeczywiste doświadczenia i porady, który model jest najlepszy dla iPada.

#2 winmaciek

winmaciek
  • 6 909 postów
Napisano wczoraj, 21:29

Moim zdaniem warto – szczególnie na przedmiotach ścisłych, gdzie trzeba zapisywać jakieś wzory i podobne, a oczywiście nie ma czasu, żeby bawić się w LaTeX czy jakieś potworki typu edytor równań w MS Office. 

A jaki jest najlepszy to już zupełnie inna sprawa. Zacząłbym dyskusję od tego, jakiego masz iPada, bo od tego zależy jakiego Pencila możesz do niego podłączyć. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#3 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 890 postów

Napisano dziś, 06:52

Córka studiuje medycynę i robi setki stron notatek pencilem. Uważa, że na wielu przedmiotach iPad z pencilem jest genialnym narzędziem - tam gdzie są wzory, rysunki, opisywanie zdjęć. Na iPadzie z pencilem przejechała całe liceum bez PC. Pencil oryginalny plus Paper Like. Ja mam Crayon Logitecha. Używam rzadko- moje notatki to 100% tekst. Najwyżej coś podpiszę. Więc co kto potrzebuje. Zdaniem córki nieoryginalny pencil bez reakcji na siłę nacisku i gesty jest mocno upośledzony.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych