Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Appla Watch z esim a blokada po IMEI

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 nesiasps

nesiasps
  • 185 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano wczoraj, 10:44

Wiadomo, że urządzenia z zakupu ratalnego operatora GSM są własnością operatora do czasu spłaty rat i że ma możliwość blokowania po IMEI ale co do zegarka z esim to nie spotkałem się z taka blokadą - pomimo że teoretycznie działać powinno tak samo - jeden ze znawców tematu stwierdził że operator w przypadku  Apple Watch nie ma możliwości takiej blokady - pozostaje jedynie blokada iCloud ale to inna sytuacja i nie dotyczy rat operatora - kolega stwierdził że jeżeli poprzedni właściciel wyloguje się z konta iCloud i nowy właściciel zaloguje sie na swoje konto - to nie ma obaw o niepłacenie rat, co najwyżej prawo do rękojmi dla pierwotnego właściciela w przypadku wymiany serwisowej jest problematyczne - czy macie jakieś doświadczenia z tym esim i blokadą po IMEI smartwatcha Appla? czy to różnica jeśli zakup był na firmę - bo to drugi mit z którym się spotkałem że urządzenia na firmę nie blokuje sie po IMEI tylko egzekwuje dług jak w przypadku zakupu ratalnego w sklepie RTV.  Mam znajomego - co mu się nie spodobał apple watch ultra z Orange - chce to sprzedać a ja się zastanawiam co by to było w razie niepłacenia rat.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

1 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych

nesiasps