Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Magic Keyboard dla iPad Pro M4 z iPadem Pro M2 - czy zadziała?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 reverpl

reverpl
  • 174 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 kwietnia 2025 - 14:52

Cześć. 
Szukam w Internecie informacji na ten temat, ale nie wiele da się znaleźć.

Mianowicie od 8 miesięcy użytkuje iPada Pro 12.9 M2 - jestem totalnie zadowolony, wręcz nie chciałbym koniecznie zmieniać prawie nowego urządzenia na wersje OLEDową. 

Niestety moja Magic Keyboard, którą użytkuje od modelu 2018 zaczyna kończyć swój żywot…chciałbym zrobić upgrade do nowej Magic Keyboard. 

Widzę niestety, że układ magnesów w nowym iPadzie chyba specjalnie został przeprojektowany, żeby 1,5 roczny sprzęt Apple nie działał z nową klawiaturą…

Ale czy może szukał ktoś lub posiada jakiś case/etui, który np układa te magnesy na pokrywie w taki sposób, że iPad Pro 12.9 M2 mógłby współpracować z moim iPadem?
W sieci od premiery nowego iPada i nowej klawiatury widnieje tylko jeden filmik, w którym facet przedstawia, że nowa klawiatura nie działa ze starszymi iPadami i odwrotnie, starsza Magic Keyboard nie działa z iPadem M4. Za to nie ma żadnych porad, czy można to jednak łatwo zmodyfikować? :) 

#2 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 045 postów
Napisano 09 kwietnia 2025 - 17:08

Pomijając kwestię magnesów i mocowania, z tego co widziałem, jeśli byś trzymał ręcznie tak, żeby się złącza odpowiednio stykały, to klawiatura będzie działać, ale trackpad nie, bo jest tam zastosowane jakieś inne rozwiązanie. Niestety nie mogę zweryfikować wiarygodności tego źródła, ale i tak obawiam się kłopotów. Bo jakbyś nawet znalazł etui z odpowiednimi magnesami, które siłą rzeczy miałoby swoją, choćby niewielką grubość, to szansa, że styki złapią kontakt będzie mizerna.

#3 reverpl

reverpl
  • 174 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 kwietnia 2025 - 23:11

Do M2 mam etui Pitaki to karbonowe i ono jest kompatybilne z Magic Keyboard. Wiem, że oni robią też to samo etui do M4, ale niestety kupowanie kolejnego etui za 80 dolarów nie ma sensu bez potwierdzenia, że to cokolwiek da względem klawiatury…a jeśli trackpad też może nie działać to w ogóle bez sensu, bo to główny powód, dla którego chciałbym nabyć tę nową klawiaturkę.

Nie wiedziałem, że same piny są w innym miejscu, myślałem, że identycznie. Wymiana wszystkiego łącznie z Pencilem to jakieś nieporozumienie w tej sytuacji…

#4 BlueArmy

BlueArmy
  • 87 postów

Napisano wczoraj, 14:18

Obecnie Apple ma w ofercie 4 klawiatury do iPadów i dla przeciętnego nabywcy ipada robi się mętlik.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych