Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oglądanie zakupionych filmów offline

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 MiL

MiL
  • 1 484 postów
Napisano 20 marca 2025 - 09:59

Mam takie pytanie, czy zakupione filmy można pobierać na Apple TV i oglądać je potem offline? Bo na pierwszy rzut oka chyba nie. Można pobierać na iPhone i iPadzie ale Apple TV potrafi tylko streamować. Jeżeli tak to jest to kolejny "udany" pomysł Apple, po co mi w takim razie Apple TV z 128GB pamięci? Żeby trzymać tam wygaszacze?

Problem polega na tym że mam w domu internet tylko przez LTE, które ma jakieś limity danych. Syn chce kupić Sonica, który zapewne będzie oglądał dziesiątki razy, co zapewne uszczupli ten limit. Czy w takim wypadku jedynym rozwiązaniem jest pobranie filmu na iPada i odtwarzanie przez AirPlay?

#2 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 029 postów
Napisano 20 marca 2025 - 10:07

Mam takie pytanie, czy zakupione filmy można pobierać na Apple TV i oglądać je potem offline?

Nie. Rozumiem Twój use-case, natomiast to urządzenie zostało pomyślane z założeniem, że ma ciągły dostęp do sieci. ATV z dużym dyskiem były w założeniu pomyślane chyba głównie dla graczy, ale to się chyba dość umiarkowanie przyjęło.

#3 winmaciek

winmaciek
  • 6 847 postów
Napisano 20 marca 2025 - 13:55

Przydaje się też to do zdjęć – ponoć dużo przyjemniej się używa jak ma gdzie je sobie zbuforować. 

W tym konkretnym przypadku można pobrać również film na komputer i skorzystać z kolekcji domowej – wtedy leci po sieci lokalnej, bez zużywania pakietu. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#4 MiL

MiL
  • 1 484 postów
Napisano 21 marca 2025 - 13:05

Tak też myślałem że bez kombinacji się nie obejdzie.

#5 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 21 marca 2025 - 14:52

Alternatywnie można pobrać film na iPada lub iPhone’a i odtwarzanie przez AirPlay na Apple TV. To pozwoli zaoszczędzić transfer danych, ale wymaga aktywnego połączenia Wi-Fi między urządzeniami.

• MiL lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych