Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Klawiatura i myszka do ipada

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 piotr12

piotr12
  • 12 post贸w

Napisano 01 lutego 2025 - 16:44

Cze艣膰,

Nie dawno kupi艂em klawiatur臋 Logitech combo touch do mowjgo Ipada. Po kilku dniach stwierdzam 偶e jednak korzystanie z takiej klawiatury jest 艣rednio wygodne, nawet je偶eli potrzebna b臋dzie dosy膰 rzadko. My艣l臋 o zwrocie i zakupie normalnego etui ochronnego a do tego dokupienie oddzielnych akcesori贸w w postaci klawiatury i myszki. Teraz pytanie co b臋dzie lepsze - klawiatura i mysz na BT, czy mo偶e hub do kt贸rego pod艂膮cze standardowy sprz臋t i b臋dzie on dzia艂a艂 ?

#2 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1聽890 post贸w

Napisano 01 lutego 2025 - 18:15

Zale偶y jak chcesz u偶ywa膰 iPada. Te偶 mam Combo Touch (czyli t臋 z klawiszami przyczepianymi na magnes) i do okazjonalnych notatek jest bardzo dobra, a do sta艂ej pracy przy biurku u偶ywam MacBooka, a jak ju偶 iPad na biurku to Logitech MX z Apple Magic Trackpad. Klawiatury USB b臋d膮 dzia艂a艂y, ale to ma sens tylko na biurku i uwa偶am, 偶e tylko je艣li jeste艣 fanem jakiej艣 konkretnej klawiatury z kablem. Mysz na sznurku to ju偶 dla mnie zbyt vintage. 

#3 piotr12

piotr12
  • 12 post贸w

Napisano 01 lutego 2025 - 18:29

Kupi艂em z my艣l膮 w艂a艣nie o u偶ywaniu przy biurku bo p贸ki co poluje na jak膮艣 dobr膮 promocje na MacBooka i nie mam aktualnie laptopa. Ale jednak taka ma艂a klawiatura nie jest zbyt wygodna, tak naprawd臋 to tak samo mi si臋 pisze na tej ekranowej.
iPada bardziej b臋d臋 u偶ywa艂 gdzie艣 poza domem bez klawiatury dlatego my艣l臋 o oddaniu logitecha i zakupie normalnego etui. Niby to od logitecha robi za etui bez klawiatury ale jest dosy膰 ci臋偶kie

#4 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1聽890 post贸w

Napisano 01 lutego 2025 - 22:53

Przyznam, 偶e jak jestem w domu to iPad jest w taniej magnetycznej ok艂adce albo nago. Jak kupisz dobra klawiatur臋 to i do MacBook b臋dziesz u偶ywa艂.

#5 piotr12

piotr12
  • 12 post贸w

Napisano 02 lutego 2025 - 00:17

A jakie etui polecisz do u偶ytku poza domem ? Chodzi mi g艂贸wnie o dobre utrzymanie w pozycji "stojacej" bo cz臋sto b臋d臋 podr贸偶owa艂 samolotem, 偶eby jaki艣 film odpali膰 w drodze na netflixie czy co艣

#6 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1聽890 post贸w

Napisano 02 lutego 2025 - 07:58

A to nie wiem. To co mam jest tanie i takie sobie. To z zestawu Logitech dobrze stoi. 

#7 piotr12

piotr12
  • 12 post贸w

Napisano 02 lutego 2025 - 16:04

W sumie to chyba rzeczywi艣cie zostawi臋 logitecha bo takie po偶膮dane etui i tak kosztuje z 200zl a za to da艂em 250, taniej ni偶 normalnie bo hiszpa艅ski uk艂ad

#8 Lu2

Lu2
  • 9 post贸w

Napisano 26 kwietnia 2025 - 10:33

Stoj臋 przed podobnym dylematem, robie przesiadk臋 z mini 8,3 cala na 11 cali, g艂贸wnie aby poprawi膰 komfort pracy z tekstem. Rozwa偶am klawiatur臋 od Logitech CT, poniewa偶 mo偶na wrazie potrzeby oddzieli膰 klawiatur臋 od tabletu. Ale p贸ki co sceptycznie na to patrz臋. Przy mini mia艂em oddzieln膮 klawiatur臋 wsp贸艂dzielon膮 z makiem. Ewentualnie czy s膮 inne ciekawe alternatywy do LCT? Nie rozwa偶am MK. 

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 0

0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych