Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Klawiatura i myszka do ipada

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 piotr12

piotr12
  • 12 postów

Napisano 01 lutego 2025 - 16:44

Cześć,

Nie dawno kupiłem klawiaturę Logitech combo touch do mowjgo Ipada. Po kilku dniach stwierdzam że jednak korzystanie z takiej klawiatury jest średnio wygodne, nawet jeżeli potrzebna będzie dosyć rzadko. Myślę o zwrocie i zakupie normalnego etui ochronnego a do tego dokupienie oddzielnych akcesoriów w postaci klawiatury i myszki. Teraz pytanie co będzie lepsze - klawiatura i mysz na BT, czy może hub do którego podłącze standardowy sprzęt i będzie on działał ?

#2 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 871 postów

Napisano 01 lutego 2025 - 18:15

Zależy jak chcesz używać iPada. Też mam Combo Touch (czyli tę z klawiszami przyczepianymi na magnes) i do okazjonalnych notatek jest bardzo dobra, a do stałej pracy przy biurku używam MacBooka, a jak już iPad na biurku to Logitech MX z Apple Magic Trackpad. Klawiatury USB będą działały, ale to ma sens tylko na biurku i uważam, że tylko jeśli jesteś fanem jakiejś konkretnej klawiatury z kablem. Mysz na sznurku to już dla mnie zbyt vintage. 

#3 piotr12

piotr12
  • 12 postów

Napisano 01 lutego 2025 - 18:29

Kupiłem z myślą właśnie o używaniu przy biurku bo póki co poluje na jakąś dobrą promocje na MacBooka i nie mam aktualnie laptopa. Ale jednak taka mała klawiatura nie jest zbyt wygodna, tak naprawdę to tak samo mi się pisze na tej ekranowej.
iPada bardziej będę używał gdzieś poza domem bez klawiatury dlatego myślę o oddaniu logitecha i zakupie normalnego etui. Niby to od logitecha robi za etui bez klawiatury ale jest dosyć ciężkie

#4 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 871 postów

Napisano 01 lutego 2025 - 22:53

Przyznam, że jak jestem w domu to iPad jest w taniej magnetycznej okładce albo nago. Jak kupisz dobra klawiaturę to i do MacBook będziesz używał.

#5 piotr12

piotr12
  • 12 postów

Napisano 02 lutego 2025 - 00:17

A jakie etui polecisz do użytku poza domem ? Chodzi mi głównie o dobre utrzymanie w pozycji "stojacej" bo często będę podróżował samolotem, żeby jakiś film odpalić w drodze na netflixie czy coś

#6 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 871 postów

Napisano 02 lutego 2025 - 07:58

A to nie wiem. To co mam jest tanie i takie sobie. To z zestawu Logitech dobrze stoi. 

#7 piotr12

piotr12
  • 12 postów

Napisano 02 lutego 2025 - 16:04

W sumie to chyba rzeczywiście zostawię logitecha bo takie pożądane etui i tak kosztuje z 200zl a za to dałem 250, taniej niż normalnie bo hiszpański układ

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych