Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Spadki transferu przy FTP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 matti9410

matti9410
  • 2 postów

Napisano wczoraj, 12:15

Cześć,
Posiadam serwer www łączę się z nim za pomocą FTP programami takimi jak Commander One Pro i tym podobne - testowane kilka programów.
Problem pojawia się podczas pobierania danych z FTP na macbooka.
Transfery na początku są ok i wszystko szybko się pobiera. Po pewnym czasie coś utyka i praktycznie co któryś plik programy wyświetlają komunikaty o ponownym pobieraniu pliku.
Dodam, że korzystając z Windowsa i Total Commandera nie mam takich problemów i wszystko pięknie się pobiera więc nie jest to raczej problem serwera ftp oraz Internetu.
Ktoś się z czymś taki spotkał? Może trzeba coś pozmieniać w ustawieniach systemu? Lub wie jak można zdiagnozować co go boli?

#2 Blue

Blue
  • 559 postów
  • SkądPoznań, Warszawa, Murcia ES

Napisano wczoraj, 22:16

To raczej nie dotyczy systemu (choć teoretycznie Finder połączy się z ftp, ale nie polecam), więc pewnie wątek wyleci. Osobiście używam Cyberduck od lat i nie miałem z nim nigdy problemów. Wszak od jakiegoś czasu nie korzystam z protokołu ftp tylko sftp ale nie pamiętam bym kiedykolwiek narzekał na transfery czy stabilność. Jak testowałeś wiele programów i wszędzie jest taki sam efekt to może to jednak sieć? Spróbuj innej sieci wifi np zamiast 5G połącz się na 2,4G lub odwrotnie. Spróbuj po kablu, lub jak jest możliwość innym routerem. Nie wiem jakiego masz maka, starsze (bardzo starsze) czasami marudziły z niektórymi routerami, rozwiązaniem było użycie normalnego routera niż ten od operatora.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych