Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[12 pro, 18.2] błąd 53 itunes

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 newo

newo
  • 2 postów

Napisano wczoraj, 23:20

Cześć wszystkim, piszę bo poszukuje ratunku.

Chciałem zrobić backup mojego 12 pro , podłączyłem go pod komputer, odpaliłem itunes, backup świecił się na szaro ale wisiała aktualizacja do 18.2.1, więc uznałem że pewnie najpierw chce najnowsze oprogramowanie. kliknąłem aktualizuj, aktualizacja się pobrała zaczęła wgrywać no i kiedy doszła do 50% na ekranie, a w itunes wyskoczyło sprawdzanie uaktualnienia po chwili wyskoczył błąd 53 .

Ponowna próba po restarcie (głośniej, ciszej, włącznik) znów błąd 53, drugi komputer i też błąd 53. 

Walczę z tym od 15 , jestem przerażony bo jak mówiłem chciałem zrobić backup. 

Jestem bez telefonu ale to nie jest dla mnie problem, problemem jest to że jestem bez danych które są na nich .

Wiem mogłem kupić iclouda ale korzystam z własnego nasa i nie potrzebuje chmury. 

Przeszukałem Internet i ogólnie błąd był popularny przy iPhone 6 ale potem został rozwiązany przez apple .

Czy znacie jakieś sposób na naprawę bez utraty danych ? Jedyne co znalazłem w Internecie to aplikacja fonedog ale wygląda mi to na przekręt i tyle.

Błagam pomóżcie  :(

Załączone pliki

#2 wopo

wopo
  • 180 postów

Napisano dziś, 09:16

Jeśli masz iTunes z Microsoft Store to nic nie zrobisz. Będzie błąd. Wyszukaj w necie ITunes w wersji 12.13.4.4 i wtedy wgrasz firmware ale niestety już jesteś w trybie awaryjnym i stracisz dane w telefonie.

iPhone 15Pro 128GB Tytan Błękitny

#3 newo

newo
  • 2 postów

Napisano dziś, 22:59

Cześć . Dzięki za odpowiedź . Żadne reinstalacje iTunes nie pomogły , czy z mstore czy z dobre programy nic nie szło , wgrywanie przez shift pobranych z neta też nie . Dobiłem się na infolinię apple przeszedł ze mną proces uaktualnienia parę razy i uznał że serwis albo i śmietnik .

Ostatecznie pomyślałem że kumpel ma maca i spróbuje jeszcze na nim , no i o całe moje szczęście na Macu poszło bez problemu bez utraty danych :)
Zostawiam rozwiązanie dla potomnych , napewno nie mi jednemu takie cuda się wydarzyły .

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych