Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 16 - mruganie ekranu podczas wygaszania.

Najlepsza odpowiedź dudijack , 13 stycznia 2025 - 11:23

Problem rozwiązany.

Czynnikiem powodującym problem sa nowo wdrożone dynamiczne tapety Apple. W zależności od modelu (koloru modelu) telefon sam dobiera tapetę, więc problem nie musi wystepowac na każdym egzemplarzu danego modelu. I tak ..... w moim przypadku na białym Iphone 16 problemu nie było, a na zielonym Iphone 16 był. Zmiana tapety na np zdjecie całkowicie eliminuje problem. Pozdrawiam.

Przejdź do postu

• Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 dudijack

dudijack
  • 5 postów

Napisano 26 grudnia 2024 - 20:37

Dzień dobry.

Mam drobny problem z prezentem świątecznym w postaci Iphona 16. Wiem.....   :)  telefon na gwarancji aczkolwiek chciałbym wyeliminować problem z oprogramowaniem przed naprawą serwisową.

Opis usterki:

Telefon w bardzo rzadkich odstępach czasu podczas wygaszania ekranu mruga na różowo (podświetlają się boki ekranu i połowa ekranu licząc od notcha w dół). Mrugnięcia te trwają aż do całkowitego wygaszenia ekranu. Po ponownym wzbudzeniu ekranu telefon działa prawidłowo. Zaznaczam, że nie każde wygaszenie objawia się wskazana powyżej usterką. Posiadam drugi taki egzemplarz i w nim problem nie występuje.

Dopytam w temacie.

Jeśli telefon jest zakupiony w ramach abonamentu Plusa to zgłoszenie gwarancyjne należy zgłosić do Plusa czy bezpośrednio do Apple?

#2 xavierpl

xavierpl
  • 39 postów

Napisano 26 grudnia 2024 - 20:44

Mam podobny objaw 16 pro max tylko u mnie podczas wchodzenia w aplikacje , wyświetlacz potrafi mrugnąć kilka razy na drugim ten objaw nie występuje

#3 dudijack

dudijack
  • 5 postów

Napisano 27 grudnia 2024 - 19:01

Telefon poprzez salon Plusa wyruszył w drogę do serwisu. Po powrocie z serwisu dam znać co było przyczyną usterki.

#4 dudijack

dudijack
  • 5 postów

Napisano 13 stycznia 2025 - 11:23   Najlepsza odpowiedź

Problem rozwiązany.

Czynnikiem powodującym problem sa nowo wdrożone dynamiczne tapety Apple. W zależności od modelu (koloru modelu) telefon sam dobiera tapetę, więc problem nie musi wystepowac na każdym egzemplarzu danego modelu. I tak ..... w moim przypadku na białym Iphone 16 problemu nie było, a na zielonym Iphone 16 był. Zmiana tapety na np zdjecie całkowicie eliminuje problem. Pozdrawiam.

#5 winmaciek

winmaciek
  • 6 808 postów
Napisano 13 stycznia 2025 - 19:51

Skoro się wyjaśniło, to zamykam. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych