Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Automatyzacja - przekierowanie połączeń

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 fidob

fidob
  • 2 postów

Napisano 18 grudnia 2024 - 19:33

Witam.

Chciałem sobie zrobić automatyzację do włączania i wyłączanie przekierowania połączeń na inny nr telefony w zależności od położenia lub czasu i pory dnia. Udało mi się zrobić że po pojawieniu się w danym miejscu iPhone dzwonił na mój drugi nr telefonu. Jak drugi nr telefonu zapisałem w taki sposób żeby włączała się przekierowanie na ten nr to niestety pojawia się błąd widoczny na zdjęciu. Normalnie jak tego samego kodu użyje w opcji wybierania nr to bez problemu załącza lub wyłącza się przekierowanie.

Załączone pliki

#2 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 952 postów
Napisano 18 grudnia 2024 - 20:06

Nie bardzo rozumiem, co to znaczy "Jak drugi nr telefonu zapisałem w taki sposób żeby włączała się przekierowanie na ten nr". Co i gdzie konkretnie wpisałeś?

EDIT: Ok, chyba rozumiem. Wpisałeś kod typu **21*+48xxxxxxxx# jako jeden z numerów telefonicznych jakiegoś kontaktu. Niestety to nie zadziała. Wybieranie numeru telefonu w celu zestawienia połączenia to nie to samo, co wysłanie kodu operatora. Mimo, że obie czynności wykonuje się tak samo, to pod spodem jest jest to realizowane w inny sposób. Akcja "Zadzwoń" odnosi się do dzwonienia, nie do wysyłania kodów operatora. Innymi słowy, wysłanie kodu nie jest realizowane poprzez wykonanie połączenia telefonicznego na numer zaczynający się gwiazdką lub krzyżykiem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych