Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Apple Fitness synchronizacja z Garmin connect

Best Answer rudyszpn , 09 December 2024 - 21:21

Udało się! Musiałem pogrzebać w aplikacji Garmin Connect i tam musiałem kliknąć połącz z Apple health i teraz wszystko działa :) Go to the full post

• This topic is locked This topic is locked
8 replies to this topic

#1 rudyszpn

rudyszpn
  • 5 posts

Posted 07 December 2024 - 10:32

Witam.
Na wstępie zaznaczę, że szukałem po internecie odpowiedzi i wszelkie metody w moim przypadku nie działają (aplikacja Garmin Connect nie jest widoczna w aplikacjach które mogę wybrać do synchronizacji)
Chciałbym aby aplikacja Apple Fitness ( ta gdzie są pierścienie ruchu) oraz aplikacja Zdrowie, była połączona z aplikacja Garmin Connect i synchronizowała dane zarówno z aplikacji jak i zegarka.
Ta aplikacja jest kompatybilna z systemem Apple, więc powinienem mieć taką możliwość a mimo to nie da się ich połączyć. Próbowałem odinstalować aplikację ale to nie pomogło.
Posiadam IPhone 16 pro max.
Będę wdzięczny za pomoc

#2 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4937 posts
Posted 07 December 2024 - 11:10

Czy to nie działa: https://support.garm...iPF5PXFkIpFlFPA ?

#3 ami_go

ami_go
  • 69 posts
  • SkądCaerdydd

Posted 07 December 2024 - 15:00

Twoje oczekiwana są zbyt duże. Nie da się wysyłać danych z aplikacji Zdrowie do Garmin Connect. Natomiast można Zdrowie zasilać danymi z Garmin Connect.

W tym celu wystarczy podać Zdrowiu swoje dane identyfikacyjne do GC

Edited by ami_go, 07 December 2024 - 15:01.

#4 rudyszpn

rudyszpn
  • 5 posts

Posted 08 December 2024 - 13:22

@Mikołaj
Niestety, tak jak pisałem aplikację Garmin Connect mam zainstalowaną i działa, jednak iPhone Health jej nie widzę nie wiem dlaczego.
Wkleił bym zdjęcie jak to wygląda u mnie ale nie mam chyba takiej mozliwosci

#5 slaweuszek

slaweuszek
  • 90 posts
  • SkądGorzów Wlkp

Posted 08 December 2024 - 13:36

Spróbuj użyć aplikacji RUN GAP

Iphone 15 Pro Max / MacBook Pro 2022 / Apple Watch Ultra / AirPods Pro 2 gen.

#6 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4937 posts
Posted 08 December 2024 - 13:44

Spróbuj użyć aplikacji RUN GAP

Nie, no bez sensu. RunGap to płatna aplikacja, jak chce się synchronizować ponad to, co jest w standardzie i powinno działać. A podstawowa synchronizacja Connect->Health jest „w pakiecie”. U mnie Connect się wyświetla na liście aplikacji w Health.

Aby dołączyć zdjęcie użyj zewnętrznego serwisu np. Imgur.com, tam je załaduj i podaj link.

#7 rudyszpn

rudyszpn
  • 5 posts

Posted 08 December 2024 - 20:30

https://imgur.com/a/2V8ZYKY

Dodałem 4 zdjęcia, po kolei
1. Aplikacja zdrowie i wszystkie dostępne aplikacje z którymi mogę się zsynchronizować
2. Aplikacja Fitness, podobnie jak wyżej
3. Aplikacja zdrowie i pokazane jest jakie urządzenia wysyłają informacje o aktywności (brak zegarka)
4. Aplikacja Garmin Connect, jak widać zegarek jest połączony aplikacja działa poprawnie

Nie mam pojęcia dlaczego aplikacje zdrowie i fitness nie widzą zegarka oraz nie mogą się zsynchronizować z aplikacja..Może w opcjach jakieś zgody są potrzebne? Ale szukałem wszystko mam ok wydaje mi się, mogę ewentualnie jeszcze spróbować odinstalować zdrowie i fitness może to pomoże, nie wiem

#8 rudyszpn

rudyszpn
  • 5 posts

Posted 09 December 2024 - 21:21   Best Answer

Udało się! Musiałem pogrzebać w aplikacji Garmin Connect i tam musiałem kliknąć połącz z Apple health i teraz wszystko działa :)

#9 winmaciek

winmaciek
  • 6798 posts
Posted 10 December 2024 - 00:28

Skoro działa, to zamykam. :)

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users