Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Macbook Pro wybudzanie tylko przez klawiaturę

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 kamcio100

kamcio100
  • 119 postów

Napisano 03 grudnia 2024 - 17:57

Cześć. Piszę ponieważ używam najczęsciej macbook pro m1 pro jako komputera stacjonarnego. 

Podłączenie z monitorem odbywa się tylko przez USB-C, ładowanie i przekazywanie obrazu. Posiadam podłączoną przez BT myszkę oraz klawiaturę Logitech MX. 

Czy wiecie jak zrobić wybudzanie komputera tylko przez klawiaturę? Jak uśpię laptopa to za jakiś czas samoczynnie się wybudza, po ręcznym wyłączeniu myszki problem ustępuje. Jednak ciężkie jest przejście w tryb uśpienia i jednoczesne wyłączenie myszki bo zaraz znowu komputer wstaje.. A nie widziałem nigdzie rozwiązania tego problemu. 

#2 domowik

domowik
  • 51 postów

Napisano 04 grudnia 2024 - 19:41

Nie wiem, czy się da w ten sposób. Po prostu nie ruszaj myszką. Kiedy coś tam robię na biurku, to odkładam mysz na łapka i po sprawie.

#3 ami_go

ami_go
  • 77 postów
  • SkądCaerdydd

Napisano 05 grudnia 2024 - 14:18

Problemem (fabrycznym) chyba jest ta mysz po BT.

Miałem tak kiedyś na Windows. 

Mysz Logitech, nie wiedzieć po co, mimo że nieruszana, wybudzała śpiący komp. Taki bug fw myszki.

Pomogło podłączenie tej myszki przez dongle logitecha 2,4 GHz

Może u Ciebie na MAC też pomoże.

#4 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 966 postów
Napisano 05 grudnia 2024 - 15:11

Problemem (fabrycznym) chyba jest ta mysz po BT.

Miałem tak kiedyś na Windows. 

Mysz Logitech, nie wiedzieć po co, mimo że nieruszana, wybudzała śpiący komp. Taki bug fw myszki.

Pomogło podłączenie tej myszki przez dongle logitecha 2,4 GHz

Może u Ciebie na MAC też pomoże.

Używam Logitech MX Master 3 po BT i, jak jej nie ruszę, to nie wybudza mi Macbooka. Oczywiście, wystarczy stuknąć w biurko, żeby wykryła ruch i obudziła komputer, ale tak zupełnie sama, w nocy, to nie.

#5 Zua Kobjeta

Zua Kobjeta
  • 2 postów

Napisano 14 grudnia 2024 - 14:31

Znam problem. Też korzystam z klawiatury i myszki Logitech MX.

Doraźne rozwiązanie, które ja stosuje, to wybranie logo Apple (lewy górny róg ekranu) wyłączenie myszki, a następnie, już za pomocą strzałek klawiatury, wybranie opcji usypiania.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych