Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Podpis kwalifikowany na Maku

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 TomRS

TomRS
  • 124 postów

Napisano 02 grudnia 2024 - 19:29

Cześć,

usiłuję uruchomić na swoim Maku podpis kwalifikowany Sigillum z kartą Dark. Oprogramowanie zainstalowało się bez błędów, ale ma problem z wykrywaniem karty, a jeśli ją już wykryje, to twierdzi, że nie ma na niej certyfikatu. Ten sam zestaw działa bez najmniejszego  problemu na laptopie z Windows. Jedyna różnica, że do Mąka podłączam się przez przejściówkę USB C na USB A. Ale to chyba nie powinno być problemem ? Może ktoś z Was używa tego podpisu, albo ma jakieś doświadczenie w temacie ? Wątki na forum dotyczące tego tematu są sprzed siedmiu i więcej lat, więc zakładam, że sporo się zmieniło w tym temacie.

#2 winmaciek

winmaciek
  • 6 776 postów
Napisano 02 grudnia 2024 - 22:35

Pytanie jaka to przejściówka. Teoretycznie może z jej powodu nie działać, bo puszcza za mało prądu. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#3 TomRS

TomRS
  • 124 postów

Napisano wczoraj, 08:50

Pytanie jaka to przejściówka. Teoretycznie może z jej powodu nie działać, bo puszcza za mało prądu. 

Szarpnąłem się na oryginał Apple ;) zasila czytnik chyba w wystarczającym stopniu, bo dioda na czytniku sygnalizuje, że coś tam się dzieje. Napisałem do właściciela apki czyli PWPW, zobaczymy czy w ogóle zareagują ;)

Użytkownik TomRS edytował ten post wczoraj, 08:50

#4 winmaciek

winmaciek
  • 6 776 postów
Napisano wczoraj, 10:02

Oryginałów nie trzeba, ale już miałem podobny przypadek. Tylko gracz był wagi ciężkiej, bo chodziło o SuperDrive. Zasilanie nagrywarki przez USB jest ambitne, przez przejściówkę podwójnie. Ale jakaś od Hamy daje radę jak na razie. ;)

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#5 TomRS

TomRS
  • 124 postów

Napisano wczoraj, 11:13

Oryginałów nie trzeba, ale już miałem podobny przypadek. Tylko gracz był wagi ciężkiej, bo chodziło o SuperDrive. Zasilanie nagrywarki przez USB jest ambitne, przez przejściówkę podwójnie. Ale jakaś od Hamy daje radę jak na razie. ;)

No tak, nagrywarka ma już spore wymagania prądowe. No nic, zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, bo jak na razie to jedyna sytuacja gdzie muszę się wspierać starym laptopem z windows, a wolałbym mieć jednak swobodę, że jak będę na wyjeździe to bez problemu podpiszę coś przy użyciu Maka. Ewentualnie poszukam karty jakiegoś innego wydawcy który ogarnia temat, bo ważność podpisu kończy mi się na początku lutego, więc jakoś przetrzymam ;) 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych