Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Airpods 2 pro szum po włożeniu do uszu

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 userk94

userk94
  • 2 posts

Posted 30 November 2024 - 19:53

Witam wszystkich serdecznie.

Ostatnio zauważyłem w swoich airpodsach pro 2, że po włożeniu ich do uszu i dźwięku ich "uruchomienia" słychać szum przypominający odgłos deszczu będąc w domu . Nie jest głośny, raczej jednostajny, nie reaguje na zwiększenie ani zmniejszenie głośności. Występuje na obu słuchawkach. Wyłączałem tryby redukcji hałasu kontaktu itp. i nadal to występuje. Dzisiaj zdjąłem gumki sprawdziłem czy się nie zabrudziły ale wszystko wygląda w porządku. Restart i ponowne połączenie również nic nie zmieniło. Dodatkowo mam wrażenie że ANC się pogorszyło.  stąd moje pytanie czy ten szum jest normalny i "ten typ tak ma" czy konieczna wizyta w serwisie gwarancyjnym?

#2 gregin

gregin
  • 47 posts

Posted 30 November 2024 - 21:09

A nie jest to po prostu szum uszny? Może na tyle szumi Ci w uszach?

#3 userk94

userk94
  • 2 posts

Posted 30 November 2024 - 22:35

Mam szumy ale to swoją drogą. Ten dźwięk jest zupełnie inny. Nie piszczy. Bardziej przypomina deszcz albo  dźwięk urządzenia w trybie standby. Testowała je też moja kobieta. Początkowo nie zwróciła uwagi, bo nie jest to dźwięk bardzo głośny. Ale gdy jej powiedziałem czego ma się dosłuchiwać to określiła go jako dźwięk wodospadu z oddali. 

#4 winmaciek

winmaciek
  • 6776 posts
Posted 01 December 2024 - 13:06

Delikatny szum po włączeniu ANC jest OK, ale jeśli jest tylko w jednej słuchawce albo jeśli jest taki „chropowaty”, to nie jest dobrze.

Z tego powodu AirPods Pro 2 kupowałem w Amazonie – w dwóch pierwszych parach wystąpiło to zjawisko. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#5 soczekpl

soczekpl
  • 3279 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 01 December 2024 - 15:17

Kurde, w moich APP2 nic takiego nie występuje.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#6 mariuszrk

mariuszrk
  • 152 posts

Posted 01 December 2024 - 15:30

Miałem tak w AirPods Pro pierwszej generacji. Początkowo działo się to sporadycznie, później praktycznie za każdym razem. Cóż, po prostu padły. Ponieważ były po gwarancji, kupiłem drugą generację.

#7 DanielF

DanielF
  • 5747 posts
  • SkądSiedlce

Posted 02 December 2024 - 13:36

Mam nówki AirPods Pro 2 z najnowszym firmware i też słychać ten biały szum - identycznie jak w KRK Rokit RP7. (szum jest w każdym z 3 trybów choć w ANC jest najmniejszy)

Fallout ...war, war never changes...

#8 soczekpl

soczekpl
  • 3279 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 02 December 2024 - 15:33

A nie, faktycznie, słychać 2 sekundy po założeniu, sprawdziłem w cichym pomieszczeniu. Nie zwróciłbym na to uwagi :P Ale to brzmi, jakby włączało się ANC.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#9 Geble

Geble

• 1183 posts

Posted 02 December 2024 - 21:53

A tu nie chodzi przypadkiem o fakt, że kolega słyszy ten dźwięk cały czas, a nie 2s po włączeniu ANC?  :P

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users