Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Scrollowanie zawiesza stronę i przegrzewa telefon.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Now133

Now133
  • 131 postów

Napisano 10 listopada 2024 - 23:17

Hej. Od dłuższego czasu zauważyłem problem - nie tylko u siebie, ale we wszystkich znanych mi iPhone’ach - problem z przewijaniem stron. Np. Strona Orange.pl - gdy sobie wezmę u góry z listy rozwijanej SKLEP a następnie telefony urządzenia to rozwija się lista. Gdy tylko przejadę palcem po ekranie to strona się blokuje i dotyk nie działa. Z czym to może być problem? W chrome operze i Firefox na iPhone jest dokładnie to samo. W telefonach na androidzie nie występuje taka przypadłość. Na MacBooku również nie. Dzieje się tak w iPhone na systemach od 16.5 w górę …

Pozdrawiam

#2 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 890 postów
Napisano 11 listopada 2024 - 11:25

Potwierdzam zawieszanie strony orange.pl na Safari. Nie mam za bardzo czasu ani wiedzy, żeby bawić się w debugging, ale ponieważ dotyczy to tej konkretnej strony (i być może jeszcze jakiś innych), a nie masowo wszystkiego, to najbliżej mi do stwierdzenia, że w kodzie tej strony wykorzystywane są przestarzałe techniki JavaScript, których wsparcie zostało już wycofane w mobilnym Safari, a niekoniecznie w innych systemach/przeglądarkach. To, że inne przeglądarki na iPhone zachowują się podobnie wynika z tego, że pod spodem wszystkie korzystają z tego samego silnika WebKit.

• winmaciek lubi to

#3 Now133

Now133
  • 131 postów

Napisano 14 listopada 2024 - 23:46

Zgłaszałem już kilka razy ten błąd do Orange, ale bez odzewu ….

#4 MiL

MiL
  • 1 448 postów
Napisano 15 listopada 2024 - 12:55

Strona Orange to jakiś potworek i nie ma co się dziwić że tak działa.

#5 soczekpl

soczekpl
  • 3 270 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 15 listopada 2024 - 19:30

Strona Orange to jakiś potworek i nie ma co się dziwić że tak działa.

Tak, spróbujcie się zalogować z hasłem z pamięci - nie da się, trzeba ręcznie kopiować i wklejać... Na Safari ikonka klucza znika po próbie naciśnięcia.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#6 Now133

Now133
  • 131 postów

Napisano wczoraj, 16:53

Zauważyłem, że kilka funkcji się poprawiło, ale nadal podstawowe opcje filtrowania zawieszają przeglądarkę.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych