Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

skladanie zdjec do panoramy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 remover21

remover21
  • 83 postów

Napisano 11 marca 2008 - 20:41

nie znalazlem tego na forum, choc pewnie jest..... jakim programem moge zlozyc kilka zdjec w panorame na macu?? najlepiej za free;))

#2 tomtom_su

tomtom_su
  • 381 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 11 marca 2008 - 21:18

hej, nie wiem jak z innymi firmami ale canon dodaje (dodawal ?) do swoich aparatow darmowy program do sladania panoram (na Mac-a rowniez) moze ktos ze znajomych takowy posiada ;) albo jeszcze lepiej sam uzywasz aparatu Canona :D

#3 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 11 marca 2008 - 21:51

Oj, co do canona to mialem ten aparat i tam nie bylo programu na maka :( Moze dlatego ze to byla wersja na tajgera a na leo juz sa jakies aps.

#4 reemii

reemii
  • 7 postów

Napisano 12 marca 2008 - 09:00

W weekend szukałem ale za free nie udało mi się namierzyć nic sensownego, triali i shareware nie sprawdzałem bo ostatecznie zatachałem fotki do pracy i zrobiłem to na Photoshopie - wyszło ślicznie :) Tutaj masz kilka linków do programów: [url=http://www.panoramas.dk/panorama/software.html]Panorama Software Panorama Stitcher Panoramic Images. Software VR Photography, QTVR, Quicktime VR[/url]

#5 vanpoor

vanpoor
  • 35 postów

Napisano 12 marca 2008 - 15:47

CIMP na Mac-u tez jest. Darmowy. Panorame też sie da zrobić
MacGIMP - Professional Digital Image Software for Mac OS X

#6 OloMac

OloMac
  • 796 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 13 marca 2008 - 17:16

Ja mogę polecić Hugin a. Choć i tak nie mam zaufania do tych składaczy i wolę sam to robić na piechotę w PS.

#7 adamouse

adamouse
  • 389 postów

Napisano 13 marca 2008 - 19:55

PS to raczej do tych programow za free nie nalezy ;)

#8 Bartch

Bartch
  • 438 postów
  • SkądWarsaw, PL

Napisano 13 marca 2008 - 20:08

Zdecydowanie nie. Dobry temat bo ja ostatnimi czasy nie moglem nic darmowego znalesc. Tylko triale kotre wklejaly nazwe programu na zdjecie.. -.-

#9 SoleJunior

SoleJunior
  • 271 postów

Napisano 13 marca 2008 - 21:21

PTGui jest dobrym programem, ale płatnym...

#10 tomtom_su

tomtom_su
  • 381 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 13 marca 2008 - 21:52

ja mam PhotoStitch 3.1 zainstalowany na Tigerze z plytki dolaczonej do do Canona PowerShota podobno z nowymi aparatami nie daja juz tego programu sprawdzcie u znajomych ktorzy maja starsze aparaty (rok dwa wstecz) pozdrawiam wszystkich panoramistow ;)

#11 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 marca 2008 - 22:11

Do takiej dziadowskiej kamerki Trust-a FunCam@SpyCam był dołączony w sumie niezły programik Cool360 - niestety tylko na Windę...
Photo panorama software: Ulead COOL 360 - Home
Najśmieszniejsze, że w wymaganiach ma zainstalowanie Apple QuickTime :)

#12 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1 639 postów
  • SkądPlewiska

Napisano 14 marca 2008 - 08:51

Dokładnie. PhotoStitch jest świetny!!

#13 Siemion

Siemion
  • 24 postów
  • SkądSuwałki / Trójmiasto

Napisano 16 marca 2008 - 16:42

PTGui jest dobrym programem, ale płatnym...

również polecam PTGui

#14 mat_swat

mat_swat
  • 35 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 września 2008 - 18:17

The Panorama Factory /propouje sprawdzić, może nie za piękny ale działa przyzwoicie/

#15 Loti

Loti
  • 801 postów
  • SkądWro

Napisano 19 września 2008 - 19:30

Niestety nie za darmochę - wręcz przeciwnie - ale polecam Autopano, którego od dawna używam a którego lokalizacji dokonał mój kumpel.

#16 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 19 września 2008 - 19:31

HuginOSX - Create Panoramic Images | Cool OSX Apps

#17 hahment

hahment
  • 59 postów
  • SkądLubin

Napisano 29 listopada 2008 - 16:17

Proszę o pomoc w instalacji Autopano-Sift-C do programu Hugin. Niby jest instrukcja w ściągniętym pliku instalacyjnym, ale nadal nie umiem tego zainstalować. Po instalacji Hugin'a nie mam katalogu .../Biblioteka/Application Support/Hugin/Autopano, a jak rozumiem instrukcję to taki katalog powinien być. Sam stworzyłem taki katalog ale dalej nie wiem co mam zrobić. Może wynika to stąd, że jestem swicherem i praktycznie nie mam doświadczenia w Mac'ach. Dlatego proszę o w miarę jasną i prostą podpowiedź. Żeby nie rzec jak dla dziecka. :)

#18 mat_swat

mat_swat
  • 35 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 18 maja 2009 - 00:00

Bardzo prosty i intuicyjny (niestety płatny) program: ArcSoft Panorama Maker Pro

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych