Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Niestabilność i przegrzewanie - Notatki

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1826 posts

Posted 02 November 2024 - 15:43

Córka używa iPada do notatek na studiach. Notatki odręczne, duże, ale nie monstrualne (tak 4-6 stron a4 - tekst odręczny, obrazki). Jej iPad (pro 11 gen 2) przegrzewał się i lagował. Dałem jej swojego Pro gen 3 (M1), nie był odtwarzany z backupu, tylko instalacja na czysto. To samo. Kupiliśmy nowy (refurbish 12,9 M1) - i też - po 30-40 minutach notowania grzeje się i laguje. W Internecie są setki narzekań na ten problem, ale rozwiązania nie znalazłem. Odświeżanie w tle wyłączone, automatyczne jasność wyłączona, końcówka w Pencilu zmieniona.

Jak laguje to mały problem, gorzej jak się aplikacja wysypuje i część pracy jest tracona, a było tak już kilka razy. Notatki - gotują M1!! Co robić? Samsunga mam kupić? Czy może ktoś pracuje z dużymi, odręcznymi notatkami w innej aplikacji i jest zadowolony?

#2 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4898 posts
Posted 02 November 2024 - 15:52

To przegrzewanie to na systemowych Notes? Ciekawe. Nie używam ich do niczego większego, niż lista zakupów, więc nie mogę potwierdzić, czy ten problem jest powtarzalny. Do większych form notatkowych używam Notability, moje dziecko na studiach tak samo, więc chyba mogę polecić.

#3 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1826 posts

Posted 02 November 2024 - 20:41

Tak, systemowych Notes. I też planuję Notability, dzięki za feedback, że to dobre. 

#4 MiL

MiL
  • 1453 posts
Posted 04 November 2024 - 10:41

Przesiądź się na inną aplikację, w Apple księgowy za mocno ciśnie i wszystko jest pisane na kolanie.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users