Mam taki problem. Gdy wejdę w Ustawienia-->Miejsce na iPhonie na 1 miejscu jest MUZYKA, gdzie wielkość aplikacji to zaledwie 39 MB, a dokumenty i dane to 4.5 GB i ciągle rośnie. Przykładowo po streamingu kilku piosenek z Apple Musić zrobi się 4.75 GB, a nic nie zapisuje i nie pobieram. Czy ktoś wie dlaczego aplikacja zajmuje coraz więcej miejsca na dysku? Czy tak z czasem streamowania muzyki będzie rosło aż do wykorztysania całej pamięci na telefonie? Ktoś wie jak to wyłączyć albo od czego to zależy?
Apple Music zajmuje zbyt dużo miejsca na iPhonie 15 Pro
Napisano 27 października 2024 - 19:20
Napisano 28 października 2024 - 06:22
1. Być może masz włączoną optymalizację pobierania. Ustawienia –> Aplikacje –> Muzyka, tam można sprawdzić co jest ustawione w temacie pobierania i to łatwo usunąć.
2. Ja bym nie powiedział, że to jest takie złe – jak jest pamięć w telefonie, to równie dobrze może być wykorzystana, a nie leżeć odłogiem.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 28 października 2024 - 10:19
2. Ja bym nie powiedział, że to jest takie złe – jak jest pamięć w telefonie, to równie dobrze może być wykorzystana, a nie leżeć odłogiem.
To stwierdzenie jest prawdziwe tylko w idealnym świecie. Niestety aplikacje są teraz pisane na kolanie i prawie żadna nie dba o to żeby to zajmowane miejsce zwolnić. W dodatku na iOS jedyną możliwość usunięcia tego to usunięcie całej aplikacji.
Napisano 28 października 2024 - 12:20
Zależy kto z czego korzysta. Ja większych problemów nie mam z zarządzaniem pamięcią, system mi dosyć elegancko zwalnia co trzeba.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych