Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Apple Music zajmuje zbyt dużo miejsca na iPhonie 15 Pro

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Lukasz9292

Lukasz9292
  • 1 posts

Posted 27 October 2024 - 19:20

Mam taki problem. Gdy wejdę w Ustawienia-->Miejsce na iPhonie na 1 miejscu jest MUZYKA, gdzie wielkość aplikacji to zaledwie 39 MB, a dokumenty i dane to 4.5 GB i ciągle rośnie. Przykładowo po streamingu kilku piosenek z Apple Musić zrobi się 4.75 GB, a nic nie zapisuje i nie pobieram. Czy ktoś wie dlaczego aplikacja zajmuje coraz więcej miejsca na dysku? Czy tak z czasem streamowania muzyki będzie rosło aż do wykorztysania całej pamięci  na telefonie? Ktoś wie jak to wyłączyć albo od czego to zależy? 

#2 winmaciek

winmaciek
  • 6750 posts
Posted 28 October 2024 - 06:22

1. Być może masz włączoną optymalizację pobierania. Ustawienia –> Aplikacje –> Muzyka, tam można sprawdzić co jest ustawione w temacie pobierania i to łatwo usunąć. 

2. Ja bym nie powiedział, że to jest takie złe – jak jest pamięć w telefonie, to równie dobrze może być wykorzystana, a nie leżeć odłogiem. ;)

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#3 MiL

MiL
  • 1448 posts
Posted 28 October 2024 - 10:19

2. Ja bym nie powiedział, że to jest takie złe – jak jest pamięć w telefonie, to równie dobrze może być wykorzystana, a nie leżeć odłogiem. ;)

To stwierdzenie jest prawdziwe tylko w idealnym świecie. Niestety aplikacje są teraz pisane na kolanie i prawie żadna nie dba o to żeby to zajmowane miejsce zwolnić. W dodatku na iOS jedyną możliwość usunięcia tego to usunięcie całej aplikacji.

#4 winmaciek

winmaciek
  • 6750 posts
Posted 28 October 2024 - 12:20

Zależy kto z czego korzysta. Ja większych problemów nie mam z zarządzaniem pamięcią, system mi dosyć elegancko zwalnia co trzeba. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users