Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 16 Pro - szalejąca dynamiczna wyspa, ekran

Najlepsza odpowiedź przemlawi , 24 października 2024 - 09:45

Dziś mogę napisać, że telefon zaczął zachowywać się stabilnie, tak jak powinien, przynajmniej póki co. Mam przypuszczenie, że aplikacja Apple Music mogła robić jakieś bugi, gryząc się z dynamiczną wyspą w czasie odtwarzania i w tle, bo teraz te combo działa jak należy, a co za tym idzie pozostałe problemy również ustąpiły tj. odświeżanie na szczyt wszelkich treści na ekranie.

Czy coś Apple zaktualizowało w aplikacji, hmm nie wiem, ale czekam już na nową wersję iOSa, bo ewidentnie jest potrzeba, choć nadmienię, że wcześniej różnych opisywanych problemów na necie nie doświadczyłem, poza tym co opisałem.

Przejdź do postu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 przemlawi

przemlawi
  • 39 postów

Napisano 23 października 2024 - 18:19

Dotknęła mnie dziś rano niespodziewana przypadłość, po 2 tygodniach od użytkowania 16 Pro, dzieją się ot tak dziwne rzeczy z ekranem, do tej pory było wszystko jak najbardziej OK, ale takich jaj nie było i jestem szczerze zawiedziony. Na telefonie od początku iOS 18.0.1, kurde ten software jest w tym momencie tak tragiczny na nowych 16-stkach? Trochę w necie tego jest...

- po odblokowaniu telefonu, dynamiczna wyspa, bez żadnej uruchomionej czynności, delikatnie się porusza co jakiś czas, tak po prostu, zdarza się też, że towarzyszy temu haptyczna wibracja

- po włączeniu utworu w Apple Music, i wyjściu z aplikacji na ekran pulpitu, dynamiczna wyspa wyświetla normalnie okładkę utworu wraz z animacją odtwarzanej muzyki, po czym po chwili samoczynnie wraca do aplikacji Apple Music

- przeglądając Safari, YouTube, Instagram itp., a nawet belkę z centrum sterowania, ekran co jakiś czas sam powraca na szczyt z treściami, zabierając sprzed oczu to, co się przeglądało

Ubiłem aplikacje zakładek z pamięci podręcznej, wyłączyłem/włączyłem telefon, bez skutku, ale raz myślałem, że za którymś razem po ponownym uruchomieniu już przeszło, bo przez dłuuuuższy czas naprawdę wszystko gładko działało... aż znowu to samo się zdarzyło. 

Kurde, ten ekran w 16 Pro, chyba od początku nie wydawał mi się jakiś super responsywny w kwestii dotyku, jak pomyślę, to może nawet 1-2 razy zdarzyło mi się, że jakaś treść na ekranie samoczynnie wróciła do góry, ale uznałem to za kompletny przypadek, myśląc, że sam coś kliknąłem, ale to co dziś wyszło, to jest kompromitacja.

Co teraz zostało, czekać na nową wersję iOSa? 

#2 soczekpl

soczekpl
  • 3 270 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 października 2024 - 20:49

Dziwne, bo u mnie nie występuje żaden z tych problemów.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#3 przemlawi

przemlawi
  • 39 postów

Napisano 24 października 2024 - 09:45   Najlepsza odpowiedź

Dziś mogę napisać, że telefon zaczął zachowywać się stabilnie, tak jak powinien, przynajmniej póki co. Mam przypuszczenie, że aplikacja Apple Music mogła robić jakieś bugi, gryząc się z dynamiczną wyspą w czasie odtwarzania i w tle, bo teraz te combo działa jak należy, a co za tym idzie pozostałe problemy również ustąpiły tj. odświeżanie na szczyt wszelkich treści na ekranie.

Czy coś Apple zaktualizowało w aplikacji, hmm nie wiem, ale czekam już na nową wersję iOSa, bo ewidentnie jest potrzeba, choć nadmienię, że wcześniej różnych opisywanych problemów na necie nie doświadczyłem, poza tym co opisałem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych