Hej, pierwszy raz mam problem z urzadzeniem apple. Wczoraj zakupiłam Apple Ultra 2, przy odpalaniu go ustawiłam kod. Kiedy chcę dodać kartę apple pay, woła, że trzeba ustawić kod, kiedy chcę to zrobić wszystkie możliwości są nieaktywne. Na starym watchu miałam podpięte karty.
Mam ten sam dokładnie ten sam problem jak superNova /pozwolę sobie wkleić jej post/:
"Chciałam dodać do iPhone'a nowy Apple Watch 8. Popięłam bez problemu, ale
Po przywróceniu do ustawień fabrycznych, bez względu na to czy ustawię kod, czy pozostawię bez kodu, kod nie pojawia się czyli ekran nie jest blokowany. Gdy potem chcę włączyć/zmienić kod, opcje są niedostępne (nieaktywne co widać na zrzucie ekranu. Na zegarku, tak jak pisałam, widać, że jest włączony kod prosty, ale i tak nic nie można zmienić.
Pomyślałam, że może winą jest stary apple watch podpięty do tego iPhone'a. Na nim problem nie występował. Można było zmienić/usunąć kod, funkcje były aktywne. Odłączyłam więc stary zegarek, zresetowałam go do ustawień fabrycznych i teraz mam to samo co w nowym - bez względu na to czy ustawię kod, czy pozostawię bez kodu, kod nie pojawia się, czyli ekran nie jest blokowany. Gdy potem chcę włączyć/zmienić kod, opcje są niedostępne"
Niestety u mnie nie działa rozwiązanie, które u niej pomogło, nie mam ustawionych limitów zmiany haseł i kodów w screen timie
Bardzo proszę o pomoc