Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Maile z Gmaila w apce Poczta

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Dominicus90

Dominicus90
  • 3 posts

Posted 11 October 2024 - 15:19

Witam,

posiadam iP 15 (iOs 18.0.1), to mój pierwszy iP. Mam też Maca Mini M2.
Mój problem polega na tym, że na Macu w apce Poczta synchronizują się wszystkie maile (mam podpięte dwa konta typowo gmailowe i jedno konto służbowe, w sumie też od Googla), a na iP pojawiają się tylko maile z iclouda. W opcjach na iP oczywiście mam pozaznaczane te konta, które mam na Macu. Niby wszystko wydaje się być ok, ale maili nie ma.

Co jeszcze jest do sprawdzenia, żeby to zadziałało? A może tak się nie da i trzeba osobną apkę?

#2 MC_

MC_
  • 6915 posts

Posted 11 October 2024 - 16:59

Ja na Macu mam gmaila przez aplikację Poczta i działa super.
Na IP nie da się używać, więc mam aplikację Gmail.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#3 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1823 posts

Posted 11 October 2024 - 17:20

Sorry, ale w systemowej poczcie na iPhone i iPadzie mam 5 kont googlowych - darmowe, płatne, korporacyjne i wszystko działa. Pocztą jak poczta. W aplikacji poczta mam też konto iCloud, exchange, Onet, Home.pl. Są pewne różnice, ale dla samej poczty nie są krytyczne. 

#4 Duke123

Duke123
  • 491 posts

Posted 11 October 2024 - 19:33

Wszystko, w tym powiadomienia push?

W to trudno mi uwierzyć…

#5 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1823 posts

Posted 12 October 2024 - 12:29

Nie, powiadomień push w poczcie nie używam, nie wiem czy działają. 

#6 Regiss

Regiss
  • 2946 posts
  • SkądRadom

Posted 12 October 2024 - 12:31

No właśnie push nie działa od dawna. Od x lat używam Sparka i wszystko działa, polecam.

Edited by Regiss, 12 October 2024 - 12:31.

iPhone 15 Pro

#7 winmaciek

winmaciek
  • 6750 posts
Posted 12 October 2024 - 15:12

Powiadomienia działają w tym sensie, że jak sobie iPhone odświeży, to powiadomi. Ale nie ma pusha w tym sensie, że serwer nie wypycha wiadomości do urządzenia.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#8 Dominicus90

Dominicus90
  • 3 posts

Posted 15 October 2024 - 10:55

U mnie nie ma wiadomości wcale. Jest tylko kilka z iclouda (którego za bardzo nie używam, bo prawie cała aktywność opiera się na gmailu), a gmailowych - ani jednej. Nawet nie chodzi o powiadomienia tylko o jakąkolwiek obecność.

BTW. Nie obraźcie się, ale takich tematów raczej nie zakłada się po to, żeby każdy pisał, że mu działa i jak mu działa (bo tak naprawdę niczego to nie wnosi do tematu, a wręcz przeciwnie - utrudnia odnalezienie ewentualnej dobrej podpowiedzi).

#9 winmaciek

winmaciek
  • 6750 posts
Posted 15 October 2024 - 11:00

A spróbuj może skonfigurować jako zwykłą skrzynkę IMAP, a nie bezpośrednio Google. Może będzie trochę klikania (pewnie trzeba będzie wygenerować hasło aplikacji i ręcznie uzupełnić parę pól), ale może ruszy.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#10 Dominicus90

Dominicus90
  • 3 posts

Posted 16 October 2024 - 19:29

A spróbuj może skonfigurować jako zwykłą skrzynkę IMAP, a nie bezpośrednio Google. Może będzie trochę klikania (pewnie trzeba będzie wygenerować hasło aplikacji i ręcznie uzupełnić parę pól), ale może ruszy.

Niestety nie działa. Podejrzewam, że to google blokuje inne aplikacje. Kiedyś było coś w stylu "mniej bezpieczne aplikacje", ale jakiś czas temu to wyłączyli.

#11 MiL

MiL
  • 1448 posts
Posted 17 October 2024 - 08:29

Niczego nie blokuje bo innym działają, ja też mam dodane 3 konta i jest ok. Na codzień jednak używam Sparka.

Zauważyłem że na podpiętym koncie Outlooka synchronizuje się tylko kilka ostatnich maili, więc może jest coś na rzeczy. Ze skrzynki Gmail pokazuje wszystkie, z Outlooka nie.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users