Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przenoszenie danych - brak niektórych maili w aplikacji Poczta

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 MQQM

MQQM
  • 5 postów

Napisano 25 września 2024 - 22:50

Dzień dobry przeniosłem niedawno dane z iPhone 14 na iPhone 16, wszystko przeniosło się bezbłędnie oprócz niektórych maili w aplikacji Poczta, otóż mam konto na WP i maile odczytuje w aplikacji Poczta, na starym telefonie mam wszystkie maile (odebrane, wysłane itp) a na nowym już są braki (np brakuje wysłanych ) co może być tego przyczyną że iPhone nie skopiował wszystkich maili ? Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

#2 winmaciek

winmaciek
  • 6 739 postów
Napisano 26 września 2024 - 08:33

A skrzynka IMAP czy POP3?

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#3 MQQM

MQQM
  • 5 postów

Napisano 26 września 2024 - 17:25

Przedrostek ścieżki IMAP
Zastanawiam się czy nie powinno być tak że iPhone kopiuje wszyskie informacje 1:1 ? Jak sms kontakty zdjęcia itp ?

#4 winmaciek

winmaciek
  • 6 739 postów
Napisano 26 września 2024 - 20:09

Jeśli IMAP, to zczytywana jest konfiguracja z serwera, na każdym urządzeniu powinno być to samo. Spróbowałbym usunięcia konta pocztowego i dodania go ponownie. 

Dane są generalnie kopiowane przy transferze, aczkolwiek maili to nie musi dotyczyć – mogą być pobierane z serwera. Jest jeszcze parę innych drobnych wyjątków jak na przykład pliki zsynchronizowane z komputera. 

• otuadiordna lubi to

#5 mart66

mart66
  • 49 postów

Napisano 28 września 2024 - 07:54

miałem problem z pocztą home.pl po aktualizacji 14pro do iOS 18, nie pobierało poczty przychodzącej, od wczoraj działa, dostałem telefon z BOK ale nie wiedział Pan co było powodem , pisałem post na forum , ale nie wpisałem tematu zgodnie z programem partii i mi go usunięto , także dziękuję za pomoc :)

#6 MQQM

MQQM
  • 5 postów

Napisano 12 października 2024 - 08:11

Już chyba wiem dlaczego tak się dzieje, otóż mam skrzynki z WP (robocze,wysłane,usunięte,archiwum) ustawione jako "Na Moim Iphonie" (czyli  nie są przesyłane na serwer) ale nie mogę wybrać skrzynek na serwerze ( mam też inne konto nie na wp i tam jest ok wszystkie wiadomości trafiają na serwer) z tego powodu zapewne nie mam tych wiadomości na nowym iphonie a na nich mi zależy, jak je w takim wypadku przenieść. Dołączam zrzut jak to wygląda w ustawieniach

Załączone pliki

Użytkownik MQQM edytował ten post 12 października 2024 - 08:13

#7 winmaciek

winmaciek
  • 6 739 postów
Napisano 12 października 2024 - 08:50

Najprościej na starym iPhonie zrobić jakiś folder NA SERWERZE poczty, zaznaczyć wszystkie wiadomości i je tam przenieść. Jak się skopiują, to będą widoczne wszędzie. 

#8 MQQM

MQQM
  • 5 postów

Napisano 14 października 2024 - 10:05

Metoda zadziałała w przypadku wiadomości wysłanych co mnie cieszy ale nie mogłem przenieść roboczych (miałem ich mało ok 18 ale były przydatne do pracy) robocze miałem tylko opcję „do kosza” a jak przeniosłem do kosza myśląc że z kosza je dam do innego folderu to niestety ale nie mogę już ich w koszu odszukać tak jakby iPhone je trwale usunął, można to jakoś cofnąć czy już przepadły ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych