Zestaw: Mikrofon + Mikser
Napisano 11 marca 2008 - 16:28
Napisano 11 marca 2008 - 16:52

Napisano 11 marca 2008 - 18:00
Napisano 11 marca 2008 - 18:32
6,
nie używałem nigdy mikrofonów Marshall Electronics, ale używałem produktów firmy Behringer.
Mikserów Behringera nie użyłbym do podparcia drzwi stodoły. Szkoda stodoły.
Najlepiej gdybyś mógł pozwolić sobie na najmniejszego Mackie ONYX z kartą Firewire.
Czyli ten ONYX będzie lepiej brzmiał od Behringera? Podpinam pod maczka i nie bedzie zadnych problemow ze sterownikami?
Dzięki za odpowiedź

Napisano 25 marca 2008 - 19:25
Napisano 25 marca 2008 - 19:32
tak, ale będzie to droższe niż mikser

Proponuję najprostszy interfejs mikrofon->USB.
Napisano 25 marca 2008 - 19:57
6,
tak, ale będzie to droższe niż mikserZasilacz Phantom to sprzęt specjalistyczny, co oznacza specjalną cenę.
Proponuję najprostszy interfejs mikrofon->USB.
Ale gdzie moge taki interfejs kupic? Jak to wygląda? To jest przejsciówka z XLR na USB?
Napisano 25 marca 2008 - 20:06
Napisano 25 marca 2008 - 20:10
6,
a jaki masz mikrofonik ? Ooooo - lubię mikrofoniki, mam słabość i kolekcjonuję je namiętnie. No może bez przesady...
MXL 990 Mogami
Help me... please

Napisano 25 marca 2008 - 20:18
DON'T PANIC
Spróbuj poniższych, łatwych, pięknych i tanich rozwiązań :
Studio Projects VTB1 from zZounds.com!
ART Tube MP The Original from zZounds.com!
M-AUDIO - Audio Buddy - Budget Microphone Preamp
Tu zobaczysz różnicę między Twoim proszkiem, a moim proszkiem:
Simple Stereo Electret Mic Preamp
A potem spotkamy się w sferze nieprawdopodobieństwa.
Pytanie pomocnicze - aby uzyskać dodatkowe wskazówki - jaki film odpalę za chwilę ?
Napisano 25 marca 2008 - 20:28

Napisano 25 marca 2008 - 20:47
Napisano 25 marca 2008 - 22:39
Napisano 25 marca 2008 - 22:45
no to będziesz potrzebował tylko przejściówki na minijack. Konwertery MacBooków są ok. Jeśli dobrze wysterujesz poziom wejścia na MB przed przesterowaniem, to otrzymasz bardzo przyzwoitą jakość nagrania.
Pamiętaj - nagrywamy sygnał z rozdzielczością MINIMUM 24bit.
---- Dodano 25-03-2008 o godzinie 23:40 ----
Studio projects, oprócz tranzystorowego przedwzmacniacza, ma lampę 12AX7, zatem, przy pełnym 'lampowym" torze jest bardziej pobłażliwy dla przesterów i daje "miękki", z dość zniekształconą trzecią harmoniczną dźwięk określany jako "analogowy". Możliwość dodawania do podstawowego toru tranzystorowego sygnału z toru lampowego jest BARDZO ciekawą cechą tego urządzenia
Natomiast M-Audio stara się jak najwierniej oddać sygnał wejściowy w paśmie... 5HZ - 50kHz :shock: pozostawiając realizatorowi dobór zniekształcenia w późniejszym etapie obróbki.
I najważniejsze: M-Audio ma dwa niezależne przedwzmacniacze - można nagrywać wokal i gitarę elektryczną razem.
I masz babo placek :wink:
Napisano 19 lipca 2013 - 12:31
Napisano 19 lipca 2013 - 19:16
Albo po prostu jakiś interfejs USB tylko z wejściami liniowymi PLUS Twoja(?) stara Yamaszka? http://www.ceneo.pl/...tab=spec_scroll
Napisano 19 lipca 2013 - 22:10
Napisano 19 lipca 2013 - 22:36
Większość obecnie sprzedawanych intefejsów jest zgodna ze większością sytemamów i aplikacji.producenci czasem pisza, że jakiś mikser nadaje się do macbooków i/lub pcetów, ale czasami takiej informacji nie ma. Wyjaśnij mi proszę jak to jest, czy taka informacja musi być czy po prostu trzeba znac firmy produkujace sprzęt kompatybilny z makami?

To dotyczy też Apogee Duet: wersja 1 byla zgodna TYLKO z Makami i Mac OS X, a Duet wersja 2 już jest dostępna dla Windows.
Tak, to bardzo dobrze brzmiący sprzęt, w wyższych częstotliwościach, razem z dobrym odtwarzaczem i odsłuchami brzmienie zapiera dech - jest trójwymiarowe. A nagrania są najwyższej możliwej jakości w tej cenie.natrafiłam na apogee one przeliczając na złotówki za 500zł, a apogee duo za 1500zł, nigdy nie miałam okazji tego używać, wiem że to bardzo dobry sprzęt.
Jednak to jest subiektywna ocena, a większość przyzwoitych interfejsów w tej chwili jest aż nadto dobre dla Twoich zamiarów.
Ma. A jak poszukasz darmowych wtyczek (plug-in) AU, może mieć znacznie więcej.czy garageband ma ciekawe efekty mikrofonowe?
Ma mikser bez efektów, ale nie tak wyrafinowany jak Focusrite Scarlett.apogee nie ma w sobie gotowych efektów tak jak np. mikser?
Napisano 19 lipca 2013 - 22:52
Czy Mackie Profx8, ma tę samą jakość, bo jest trochę jednak tańszy? I czy dobrze zrozumiałam, że ten mikser ma wbudowany interfejs usb?
pozdrawiam :-)
- - - Połączono posty - - -
dziękuję za poprzednią odpowiedź i wyjasnienia, Najbardziej interesują mnie brzmienia i pogłosy ambientowe, kosmiczne, bardzo przestrzenne. taką muzykę komponuje i nagrywam :-) Tego potrzebuję i oczekuję od miksera, dobrych pogłosów, ustawień z dużą przestrzenia dla głosu i instrumentów :-)
Napisano 19 lipca 2013 - 23:06
I koniecznie echa PSP http://pspaudioware....plugins/delays/ - zwłaszcza PSP42 i PSP85
Poza tym mamy na forum ambiencistę: Patryk T Kawalarz
Napisano 03 października 2013 - 13:25
pozdro
sprawdziłam w ustawieniach i pokazuje się ze faktycznie wejściowym urządzeniem jest wbudowany mikrofon, nie mam innej opcji do zaznaczenia/wskazania, ani mozliwości dodania innego urządzenia z tego poziomu.
c.d ;-)
podłączyłam innym kablem zobaczył urządzenie USB audio codec i pod spodem w oknie dźwięki jest kominukat "wybrane urządzenie nie obsługuje sterowania wejściem" :confused:
Napisano 03 października 2013 - 14:29
Napisano 03 października 2013 - 15:52
nic takiego nie mam, mam jedynie w sound okienko z wejscie i wyjscie i jak klikam wejscie to mam teraz do wyboru albo wbudowany mikrofon systemowy albo urzadzenie audio usb codec i jak zaznaczam to drugie od razu pojawia sie komunikat ze to urzadzenie nie obsluguje....itd
[ATTACH=CONFIG]17444[/ATTACH]
jeszcze takie cos mi sie pojawilo dopiero teraz [ATTACH=CONFIG]17445[/ATTACH]
Napisano 03 października 2013 - 15:53
Napisano 03 października 2013 - 16:18
poziom nagrywania w garageband jest zerowy i nie mogę go ruszyc, jest nieaktywny
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych