Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nadawca wyświetla się jako „SMS”.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Skytrotter

Skytrotter
  • 1 postów

Napisano 23 kwietnia 2024 - 16:59

Cześć wszystkim,
Dostaję co jakiś czas z pracy SMSy z ofertami, na które nie mogę odpisać. Jako nadawca wyświetla mi się „SMS” po czym jak w niego wejdę to jest brak informacji o numerze, przez to nie mogę odpisać na wiadomość. Prawdopodobnie działają na zasadzie jakiejś bramki SMS ale mam zapisany ich numer jako kontakt. Co prawda numer nie jest do bezpośredniej osoby tylko na zagraniczną infolinię. Byłem u operatora i stwierdzili, że problem raczej leży po stronie telefonu. Kiedyś takiego problemu nie miałem. Filtrowanie nieznanych nadawców mam wyłączone. Co byście poradzili? Czy jest możliwe, że iPhone to jakoś blokuje? Dzięki za pomoc.
iPhone 12 mini iOS 16.0.2

[url=https://ibb.co/1K5rDqK]Image.jpg[/url]

#2 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 066 postów
Napisano 23 kwietnia 2024 - 17:00

Takich SMS-ów, których nadawca przedstawia się tekstem, a nie konkretnym numerem telefonu jest całe mnóstwo, od różnych podmiotów. Tylko z ostatniego okresu mam takie wiadomości od Play, BIK, ePUAP, e-Zdrowie (recepty) i wiele innych. Operatorzy swoim klientom biznesowym często udostępniają API, które umożliwia wysyłanie SMS-ów z dowolnym tekstem w polu nadawcy. Żadnego numeru tam nie znajdziesz. iPhone nie ma z tym nic wspólnego. To jest zachowanie poprawne (zgodne z zasadą działania usługi).

Z ciekawości - czemu używasz starego iOS-a?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych