Windows zamiast MacOS
Napisano 12 marca 2008 - 19:52
Napisano 12 marca 2008 - 20:54
Napisano 13 marca 2008 - 23:20
Napisano 14 marca 2008 - 00:03
Napisano 14 marca 2008 - 00:12
1. Menu jabłko-About this mac - ZARAZ PO mac osx jest numerek 10.4.x (Tygrys) albo 10.5.x (Leopard)
Różnica między nimi JEST (m. in. ten drugi może być po polsku).
Windowsa można postawić bez kłopotów TYLKO NA LEO.
Są sposoby na windę na Tygrysie ale ja ich nie znam , tu w niczym nie pomogę.
Najlepsza (w przypadku odziedziczenia systemu po kimś) jest instalacja systemu z płyty NA CZYSTO (podczas instalacji wybierasz opcję Erase and Install)
Potem cierpliwie ściągasz wszystkie updaty (może być w kilku ratach i "potrwać" kilkaset mega.
Po tym wszystkim masz porządek w systemie.
2. Cokolwiek z programów ściągniesz wrzucaj to do teczki MacintoshHD - Applications
(wtedy nic nie zginie)
3. W safari menu - preferences - autofill odznaczasz wszystkie pola , wtedy po wpisaniu loginu na stronie zapyta Cię czy go zapamiętać i zapamięta.
4. Co do filmów to koniecznie ściągnij Flip4Mac - Downloads i Perian - The swiss-army knife of QuickTimeŽ components , pozwalają oglądać w Qt media windowsowe i ogólnie mówiąc nie tylko:grin:
Dopiero jeśli dalej czegoś nie możesz obejrzeć to VLC media player for Mac OS X , są też playery Reala i divxa na maka jak ktoś lubi mieć 20 różnych programów do tego samego.
5. Ufff , nie jestem już najmłodszy , motyla noga
Acha , z tym wieszaniem się maka to nie zawsze prawda , aplikacje się wieszają , zabijasz je menu jabłko - force quit
Sam system porządnie postawiony na SPRAWNYM sprzęcie właściwie nie ma prawa brykać (ale Leo 10.5.1 bywał kapryśny)
Napisano 14 marca 2008 - 00:28
Napisano 14 marca 2008 - 00:33
Napisano 14 marca 2008 - 09:37
---- Dodano 14-03-2008 o godzinie 09:40 ----
a i to co mnie jeszcze wkurza w safari to to ze nie zapamietuje mnie na forach tak jak to mialo miejsce na windzie. musze w takim razie zainstalowac mozille. tylko jak to zrobic zeby tych programow nie bylo 1000 i to jeszcze na pulpicie.
Lol, mnie jakos na kazdym gdzie sie zarejestruje pamieta Polecam do safari program 1password. Mozilla sie przyda jak jakas strona sie nie chce otworzyc porzadnie pod safari. Tak jest zawsze z kazda przegladarka. Na windzie mialem ie i opere.
Napisano 19 marca 2008 - 00:32
Napisano 19 marca 2008 - 02:23
Napisano 19 marca 2008 - 13:44
Napisano 19 marca 2008 - 14:01
Ostro ale musze powiedziec: uzywanie tylko windowsa na maku to profanacja...
Nie doczytales - mowilem ze profanacja to uzywanie TYLKO windy na maku. Po cos w koncu dolaczany jest mac os x.
Włosy mi stają dęba jak czytam takie bzdury. Obrazek Stefana tez masz na ścianie? Religijne zboczenia zostawmy proszę dla siebie samych.
Komputer to produkt, ładniejszy lub nie, ale produkt. Ktoś go kupił dla wyglądu i tyle.
Po coś na płycie instalacyjnej Leoparda jest Boot Camp, po coś też reklamuje się Mac Booki Pro jako najlepsze dla Visty.
Bez obrazy stary, ale wyłazi z ciebie elektroniczny moher.
pomijam juz fakty braku "prawy klik" kopiuj wklej.
Prawy klik jest normalnie dostępny, a macowa myszka jest tak naprawdę 5 przyciskowa (pomijam już jej jakość, bo jest jedną z najgorszych optycznych na jakich pracowałem).
Napisano 19 marca 2008 - 14:05
Napisano 19 marca 2008 - 14:59
Spóźniłeś się - "wojna" się skończyła nawet rozejm ogłoszono, a więc nie prowokuj.zaraz sie wojna rozpeta
Nie widzę powodumoze ktos temat zamknac ?
Halo, Moderator! Może by to przenieść do właściwego działu?
Nie po to dodałem do ignorowanych dział "Windows na Macu" żeby tu czytać takie herezje...
wątek przeniosłem
Napisano 19 marca 2008 - 15:03
Spóźniłeś się - "wojna" się skończyła nawet rozejm ogłoszono, a więc nie prowokuj.
ja prowokuje ? ty poczytaj czasem posty zanim ocenisz czlowieka moze co ?
Napisano 19 marca 2008 - 16:46
Napisano 19 marca 2008 - 18:30
Włosy mi stają dęba jak czytam takie bzdury. Obrazek Stefana tez masz na ścianie? Religijne zboczenia zostawmy proszę dla siebie samych.
Komputer to produkt, ładniejszy lub nie, ale produkt. Ktoś go kupił dla wyglądu i tyle.
Po coś na płycie instalacyjnej Leoparda jest Boot Camp, po coś też reklamuje się Mac Booki Pro jako najlepsze dla Visty.
Bez obrazy stary, ale wyłazi z ciebie elektroniczny moher.
Prawy klik jest normalnie dostępny, a macowa myszka jest tak naprawdę 5 przyciskowa (pomijam już jej jakość, bo jest jedną z najgorszych optycznych na jakich pracowałem).
Czy tak czy siak bede uwazal zawsze ze jezeli jakis sprzet jest pisany pod konkretne rozwiazania to powinno sie z nich korzystac.
Napisano 19 marca 2008 - 20:40
Napisano 19 marca 2008 - 20:54
Czyli jesli auto osobowe ktore kupujesz w salonie jest pisane do przemieszczania sie z pkt A do B to znaczy ze do driftu juz nie moze sluzyc?? nie badz ograniczony chlopcze
Hmm predzej - Jesli auto z salonu ma naped na cztery kola i swietnie jezdzi po dziurach i zapadliskach, nie powinno byc stosowane na autostradzie (vide powyzsze porownanie)
Ale.. ale.. trzymam kciuki za Twoje "zmagania" z Tigerem. Pamietam swoje poczatki. Tez wszystko bylo nowe i totalnie inne. Po trzech dniach zabawy zakochalem sie w tym systemie - i tak juz trzy latka niebawem bez windowsa mi zleca I jakos mi go nie brak wcale a wcale.
Wiesz co jest najsmieszniejsze? Najlatwiej przesiadaja sie na OS Xa - Panie serio.. mojej owczesnej dziewczynie zajelo to doslownie moment.. Kiedy moi rodzice kupili sobie Maka (obok na biurku stoi stary pecet), Mama poruszala sie bez problemow po jabluszku juz po kilku dniach - Tata jakos kulal dosc dlugo Zabawne
Pozdrawiam!
Napisano 19 marca 2008 - 21:01
Napisano 19 marca 2008 - 21:12
Czemu Wy, tak doświadczeni forumowicze karmicie TROLA?
Bo Wy, niedoswiadczeni uwazacie, ze to troll
A serio. Moze warto wesprzec chlopaka, zeby przestal sie bac Tigerowych pazurow hmm?
Jak to ponoc w Talmudzie napisane: "Kto ratuje jedno zycie, ratuje caly swiat"
Napisano 21 marca 2008 - 18:09
Czyli jesli auto osobowe ktore kupujesz w salonie jest pisane do przemieszczania sie z pkt A do B to znaczy ze do driftu juz nie moze sluzyc?? nie badz ograniczony chlopcze
Stary, mam sam na kompie winde xp bo lubie grac w lanie w gry. Ostatnio odkopalem GTA2 i hula swietnie Przykro mi tylko ze nie zrozumiales mnie do konca. Mialem bowiem na mysli ze skoro auto moze jezdzic z A do B to nie powinno sie wylacznie jezdzic z B do C. Trzeba sprobowac to z A do B, bo moze sie wydac bardziej ekscytujace niz jezdzenie winda z B do C
Jako dlugoletni (10 lat) windziarz powiem krotko co do systemu apple - >>>>> P O L E C A M <<<<<
---- Dodano 21-03-2008 o godzinie 18:13 ----
Czemu Wy, tak doświadczeni forumowicze karmicie TROLA?
Nie smiac sie ale nie zrozumialem co to takiego ten Trol Wytlumaczy mi ktos? :grin:
Napisano 21 marca 2008 - 18:33
Hehe, a w takim razie idiom karmic trola co oznacza? Tak na szybko bo beda bic za ot
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych