Brak powiadomień o pozostawieniu
Napisano 20 marca 2024 - 11:28
Napisano 20 marca 2024 - 13:37
Nie ma takich powiadomień, że po rozłączeniu zegarek płacze. „Powiadamiaj o pozostawieniu” działa na innej zasadzie. Jeśli ewakuujesz się z miejsca położywszy urządzenie w „nieznanej” lokalizacji (np. poza domem), to po oddaleniu się od niej otrzymasz powiadomienie, że ten i ten sprzęt pozostał w tym miejscu.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 20 marca 2024 - 13:40
Napisano 20 marca 2024 - 17:50
Nie ma takich powiadomień, że po rozłączeniu zegarek płacze.
Ale jak to?
To do czego służy opcja "Powiadamiaj o pozostawianiu" w iP, na apce "Znajdź urządzenia" na AW?
Napisano 20 marca 2024 - 17:55
Do tego samego, co w aplikacji Znajdź na iPhone. Możesz o tym poczytać tutaj:Ale jak to?
To do czego służy opcja "Powiadamiaj o pozostawianiu" w iP, na apce "Znajdź urządzenia" na AW?
https://support.apple.com/pl-pl/102414
Napisano 20 marca 2024 - 18:19
Niezupełnie. W apce Znajdź na iP mogę skonfigurować powiadomienia o oddaleniu się z telefonem od moich kluczy, iPada, Mac-a, AW.... itd.
W apce "Znajdź urządzenia" na AW mogę skonfgurować powiadomienia o oddaleniu się mojego AW m.in. od iP.
I o to pytał autor posta. Opis apki jest tutaj: https://support.appl...2474c11/watchos
Aplikacja może pomóc Ci unikać pozostawiania urządzeń, wyświetlając odpowiednie powiadomienia. Możesz także skonfigurować zaufane miejsca. Pozostawienie urządzenia w takim miejscu nie powoduje wysłania powiadomienia.
Otwórz aplikację Znajdź urządzenia na Apple Watch.
Stuknij w urządzenie, dla którego chcesz skonfigurować powiadomienia.
Stuknij w Powiadamiaj o pozostawieniu w sekcji Powiadomienia, a następnie włącz Powiadamiaj o pozostawieniu.
Niestety, powiadomienia przychodzą z opóźnieniem.
Napisano 20 marca 2024 - 18:26
Niezupełnie. W apce Znajdź na iP mogę skonfigurować powiadomienia o oddaleniu się z telefonem od moich kluczy, iPada, Mac-a, AW.... itd.
W apce "Znajdź urządzenia" na AW mogę skonfgurować powiadomienia o oddaleniu się mojego AW m.in. od iP.
Wytłumaczysz mi różnicę? Jedna i druga aplikacja pozwala na powiadomienie o oddaleniu się od innych urządzeń Apple. AirTagów, iPada, iPhone'a, Maca i co tam jeszcze masz. Oczywiście nie od siebie samego. To jest dokładnie ta sama funkcjonalność. Jedyna różnica jest taka, że w AW są 3 aplikacje, oddzielnie do ludzi, przedmiotów i urządzeń, a w iP to wszystko jest w jednej aplikacji na oddzielnych zakładkach.
Napisano 20 marca 2024 - 18:36
Chcę jedynie przekazać, że można ustawić AW w taki sposób aby informował o oddaleniu się od iP.
Oczywiście nie od razu po utracie połączenie BT.
Napisano 20 marca 2024 - 18:43
Chcę jedynie przekazać, że można ustawić AW w taki sposób aby informował o oddaleniu się od iP.
Oczywiście nie od razu po utracie połączenie BT.
Z jedną uwagą. AW musi mieć dostęp do sieci Find My. Jeżeli oddalimy się od iP, a to nie jest model z LTE to tracimy dostęp do sieci (chyba, że mamy aktywne połączenie z WiFi) i wtedy, wydaje mi się, że żadne powiadomienie do nas nie przyjdzie.
Piszę "wydaje mi się", bo mam w zegarku LTE zawsze włączone, a nie mam teraz aż tyle zapału, żeby wyłączyć i robić testy w tym kierunku.
Napisano 20 marca 2024 - 21:22
Napisano 21 marca 2024 - 22:22
Napisano 21 marca 2024 - 23:19
Akurat dla zegarka nie można takowej – do innych urządzeń Bluetooth jest.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 17 czerwca 2024 - 07:55
Od początku posiadania AW dziwię się że nie ma takiej podstawowej opcji. No ale to Apple, musi być inaczej.
Napisano 17 czerwca 2024 - 09:03
Pamiętam, że niedawno zegarek (LTE) zaalarmował mnie, że iPhone został (w samochodzie) ale ja już zdążyłem odejść z kilometr.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych