Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone X a dwie karty sim?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 fokusownia123

fokusownia123
  • 6 postów

Napisano 02 lutego 2024 - 11:53

Cześć :) 

Używam iPhone X od kilku lat, który nadal dobrze mi służy. Zakładam małą działalność do której będę potrzebować drugiego numeru telefonu i tu moje pytanie. Czy znacie jakąś aplikację/stronę/usługę operatora itp gdzie można kupić kartę sim w formie wirtualnej? Trochę szkoda zmieniać mi dobry telefon z powodu jednego slotu karty  :o  Dzięki za odpowiedzi, dobrego dnia  ;)

#2 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 065 postów
Napisano 02 lutego 2024 - 12:27

Nie ma czegoś takiego, jak SIM w formie wirtualnej. Jest eSIM, ale Twój telefon tego nie obsługuje. Możesz skorzystać z usługi VoIP, operatorów jest pełno, ale to nie jest dobre rozwiązanie. Jak Ci się aplikacja zamknie, to przestajesz być dostępny. To działa w ten sposób, że masz swój numer telefonu, który jest obsługiwany przez dostawcę aplikacji i on przekierowuje rozmowy na aplikację po łączu internetowym.

#3 winmaciek

winmaciek
  • 6 890 postów
Napisano 02 lutego 2024 - 13:31

Ja się nie zgodził w tym sensie, że to jednak działa w tle. Jak jest dobrze zrobione, to dostaniesz powiadomienia. Powiem więcej, zdarzało mi się nawet, że jakimś cudem mi dzwoniło jak miałem powłączane tryby skupienia (może to poprawili od tamtego czasu). Nie wiem jak na iPhonie X – tam jest sporo starszy system i to może nie być tak skuteczne – ale moim zdaniem to może mieć nawet jakiś sens. Nie wiem czy jest to najtańsze/najlepsze rozwiązanie, ale Skype ma coś takiego, możesz zerknąć. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#4 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 065 postów
Napisano 02 lutego 2024 - 14:23

Ja się nie zgodził w tym sensie, że to jednak działa w tle. 

Chyba faktycznie się poprawiło. Mam takie coś w służbowym Zoomie, ale praktycznie tej funkcji nie używam. Kiedyś testowałem i było tak, jak pisałem wyżej. Ale po Twoim poście zadzwoniłem na ten swój Zoomowy numer i zadziałało, mimo, że nie uruchamiałem apki. Tak więc można spróbować pójść tą drogą.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych