Cześć,
Kupiłem airtaga wiem już jak działa i że każdy może go również zablokować nawet potencialny złodziej danej rzeczy przy której jest airtag.
Tutaj nasuwa mi się pytanie... Jeśli powiedzmy złodziej ukradnie mi plecak w którym jest ukryty airtag i będzie na tyle kumaty lub też dostanie powiadomienie że jest śledzony i wyłączy mi taga to czy jest możliwość zlokalizowania i odzyskania skradzionej rzeczy, ponieważ mimo iż uruchomie tryb utracony, zapewne złodziej nie będzie miał w intencjach oddania mi ani airtaga ani plecaka... a raczej go wyłączy
Tak więc co dalej?
Trace w tym momencie airtaga oraz skradzioną rzecz czy też mogę jeszcze coś zrobić?
Edit:
Drugie pytanie, ponieważ testuje to już z druga osoba mającą iphone.
Jesli został już powiedzmy zgubiony (przebywa z druga osobą"złodziejem") i ustawiam powiadomienie "powiadom o znalezieniu" to miałem nadzieje że powiadomienie dostane w czasie w którym airtag zostanie zaktualizowany czyli wtedy kiedy ktoś przejdzie z iphonem obok niego i lokalizacja zostanie zaktualizowana.
Niestety gdy to włącze to powiadomienie dostaje po okolo minucie maksymalnie że airtag widziany był w ostatnim miejsu tu i tu natomiast był tam od powiedzm juz 4 godzin a lokalizacja sie nie zaktualizowała. Po otrzymaniu takiego powiadomienia, zostaje ta funkcja wyłączana i juz powiadomienia nie dostaniemy póki go znowu ręcznie nie włączymy, i tak w kółko. Uważam ze jest to zbędna funkcja w tym momencie. Czy u was jest podobnie?
Użytkownik matti94 edytował ten post 23 listopada 2023 - 15:08