Dla mnie zawsze wielkim pytaniem pozostaje użyteczność klawiatury numerycznej, ale nie jestem księgowym - z iPadem pasuje mi mniejsza klawiatura. Praktycznie musisz jeszcze ogarnąć jakąś podstawkę do iPada - albo case/folio albo (ja mam) magnetyczną, składaną podstawkę MOFT - mam do ipada Air) albo właśnie klawiaturę do iPada. Inaczej całą wygodę diabli biorą.
Ja używam do iPad Pro Logitech Combo Touch - bardzo fajna, podświetlana klawiatura z dobrym gładzikiem (nie ma baterii, to nie jest bluetooth) - odczepiana na magnes (zostaje case z podstawką) - tańsze niż apple i tańsze niż zestaw - da sie od biedy użyć na kolanach, a bez biedy w pociągu czy w kawiarni. Wada - case nie jest łatwy do zdejmowania i praktycznie cały czas iPad jest w case - plus - ochrona, minus - masa.
Na biurku (do maka i iPada) mam klawiaturę Logitech MX Mini, bo można ją sparować z 3 urządzeniami a też ładna i dobra do maka.
WIele zależy od sposobu używania. Dla mnie iPad jest urządzeniem do rozrywki i w podróż - stąd obudowa z klawiaturą się sprawdza i klawiatura biurkowa jest potrzebna bardzo rzadko.
Użytkownik WojtekWojtek edytował ten post 22 listopada 2023 - 10:54