Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Macbook Pro 2021 14" - aplikacje nie aktualizują się

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Majorek1

Majorek1
  • 5 posts

Posted 18 November 2023 - 16:38

Hej,

mam macbooka pro 14" z m1 i problem - otóż mam włączone automatyczne aktualizacje ale się one nie wykonują, pokazuje, że wszystko jest ok, po kliknięciu na program to wtedy dopiero pokazuje się uaktualnij w miejsce otwórz. Command+r odświeża i wtedy przy aplikacjach jest aktualizuj ale tylko ręcznie. Co zrobić?

#2 winmaciek

winmaciek
  • 6894 posts
Posted 18 November 2023 - 21:41

Nie wiem czy da się coś z tym zrobić (automatyczne aktualizacje niekoniecznie muszą się pobierać od razu), ale dla uzupełnienia dodaj informację, jakiego systemu dotyczy problem. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#3 Majorek1

Majorek1
  • 5 posts

Posted 19 November 2023 - 09:54

Nie wiem czy da się coś z tym zrobić (automatyczne aktualizacje niekoniecznie muszą się pobierać od razu), ale dla uzupełnienia dodaj informację, jakiego systemu dotyczy problem. 

najnowszy MacOS Sonoma 14.1.1 

#4 winmaciek

winmaciek
  • 6894 posts
Posted 23 November 2023 - 00:29

Czy w ustawieniach aktualizacji systemowych (Ustawienia systemowe -> Ogólne -> Aktualizacje oprogramowania) masz wszystko włączone?

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#5 Majorek1

Majorek1
  • 5 posts

Posted 23 November 2023 - 13:42

Czy w ustawieniach aktualizacji systemowych (Ustawienia systemowe -> Ogólne -> Aktualizacje oprogramowania) masz wszystko włączone?

Tak

#6 Blue

Blue
  • 575 posts
  • SkądPoznań, Warszawa, Murcia ES

Posted 23 November 2023 - 18:17

A ile czasu upływa od realnej aktualizacji aplikacji w sklepie do czasu aż sprawdzasz ręcznie? Takie aktualizacje zazwyczaj - u mnie przynajmniej - wchodzą w nocy, ale raz na parę dni. Aktualizują się po prostu kiedy aktualizują. Ale się aktualizują. Czy u Ciebie po jakimś czasie (dni, nie minuty) aplikacja się aktualizuje? Bo jak tak, to przecież można to zostawić w spokoju i niech żyje własnym życiem. Co innego jak minie parę dni od wydania nowej wersji i nic się nie zadzieje. I musi być warunek - telefon na ładowarce w zasięgu wifi.

#7 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5066 posts
Posted 23 November 2023 - 18:21

telefon na ładowarce w zasięgu wifi.

Jaki telefon?

#8 Blue

Blue
  • 575 posts
  • SkądPoznań, Warszawa, Murcia ES

Posted 23 November 2023 - 19:42

Ups, sorki, mój błąd. Pisałem o iOS. Nie przyglądałem się niestety w Mac OS jak to działa. Mam zaznaczone i wydaje się, że wszystko aktualne. Ale tutaj podobnie - zapewne nie robi tego od razu tylko w czasie jakiejś bezczynności raz na parę dni.

#9 Majorek1

Majorek1
  • 5 posts

Posted 24 November 2023 - 13:18

Co jakiś czas go uruchamiam, może faktycznie wina mojej glupoty, że nie odczekuje 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users