Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zakup iPad Air 5 gen. z cellular w USA czy będzie działał w Polsce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 AlexJ98

AlexJ98
  • 3 postów

Napisano 14 września 2023 - 18:14

Cześć wszystkim! Mam pytanie odnośnie zakupu iPad Air 5 gen. z cellular. Jestem akurat na wakacjach w USA i chciałem sobie kupić jako pamiątkę iPada. I tutaj się pojawia pytanie czy ktoś może kupował sprzęt z USA i używał go później w Polsce? Czy w przypadku gdy kupię iPada oryginalnie w sklepie Apple z opcją cellular to czy będę mógł używać go w Polsce i przypisać do niego polską kartę esim od T-Mobile? Czy iPad kupiony w USA działa na jakich innych częstotliwościach i nie będzie mógł się połączyć z Polską siecią lub jest jakoś zablokowany? Bo z tego co sprawdziłem to chyba w USA oraz w Polsce operatorzy sieci komórkowych operują na tych samych częstotliwościach. Gdzieś znalazłem, że jest to 2100 MHz. Może ktoś miał do czynienia z taką sytuacją i byłby w stanie mi pomóc?

Serdecznie pozdrawiam
Alex

#2 winmaciek

winmaciek
  • 6 800 postów
Napisano 14 września 2023 - 23:12

Powinno działać, iPad Air 5 generacji ma dwa modele i oba obsługują Polskę. https://www.apple.co...works/#ipad-air

Tylko nie kup z jakimś planem do amerykańskiej sieci, bo może mieć simlock. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#3 AlexJ98

AlexJ98
  • 3 postów

Napisano 15 września 2023 - 21:06

Okay, dzięki za odpowiedz. Chce go kupić w stacjonarnym sklepie Apple, wiec nie będzie zablokowany.

#4 AlexJ98

AlexJ98
  • 3 postów

Napisano 19 września 2023 - 06:22

A podpowiedz mi jeszcze czy może być tak, że w tabletach na US jest montowana inna antena, która odpowiada za obsługę cellulara? Bo technicznie rzecz biorąc jeżeli jest taka opcja to ta strona ci wskazałeś nie musi potwierdzać ze tablet z US będzie obsługiwał polskie częstotliwości tylko ze tablety po prostu obsługują takie częstotliwości, ale który jakie dokładnie to może zależeć od kraju zakupu i tego jaką antenę włożyli. Jeżeli gdzieś się mylę lub mój tok rozumowania jest zły to proszę mnie popraw.

Pozdrawiam
Alex

Powinno działać, iPad Air 5 generacji ma dwa modele i oba obsługują Polskę. [url="[url]https://www.apple.com/ipad/cellular/networks/#ipad-air"]https://www.apple.com/ipad/cellular/networks/#ipad-air[/url][/url]
Tylko nie kup z jakimś planem do amerykańskiej sieci, bo może mieć simlock.

#5 winmaciek

winmaciek
  • 6 800 postów
Napisano 19 września 2023 - 10:16

Jak jest napisane „Poland”, to będzie działać w Polsce. Jedyna różnica w częstotliwościach to te opisane jako 11 i 21 (które ma pierwszy model na liście). Ale większych różnic nie ma, To jakieś specyficzne japońskie, także możliwe, że model jaki dostaniesz i w USA i w Polsce będzie ten sam. Większe różnice są w urządzeniach z linii Pro, bo tam model kupiony w USA będzie miał wsparcie dla mmWave, ale (przynajmniej w iPhone’ach) nie będzie mial slotu na kartę SIM fizyczną. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych