Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Synchronizacja wiadomości pomiędzy iPhone i iPad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 ina_k90

ina_k90
  • 1 postów

Napisano 08 sierpnia 2023 - 15:45

Hej, chciałam zsynchronizować swoje wiadomości pomiędzy IPhone (11) oraz iPadem (6 generacji). Oba systemy są zaktualizowane (wersja 16.4). Postępowałam zgodnie ze wskazówkami na stronie apple, ale u mnie to nie działa. Włączyłam w ustawieniach telefonu i iPada opcję synchronizacji wiadomości w iCloud. Włączyłam w ustawieniach opcję iPhone przekazywania wiadomości na iPad. Wiadomości faktycznie się pojawiają, ale nie są synchronizowane z iCloud. Według informacji znalezionych w internecie usunięcie wiadomości na iPhone powoduje usunięcie jej na iPadzie. U mnie to nie działa - wiadomości się pojawiają, ale po usunięciu na jednym urządzeniu nadal są dostępne na drugim. Co robię źle?

#2 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 897 postów
Napisano 08 sierpnia 2023 - 16:45

Raczej wszystko robisz dobrze, problem jest taki, że ta usługa od zawsze działa w kratkę.

#3 soczekpl

soczekpl
  • 3 272 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 09 sierpnia 2023 - 08:43

Raczej wszystko robisz dobrze, problem jest taki, że ta usługa od zawsze działa w kratkę.

U mnie od zawsze działa to bardzo dobrze, wiadomość usunięta na telefonie w sekundę znika z innych urządzeń.

Można jeszcze spróbować podłączyć urządzenia do ładowania, by wiadomości się zsynchronizowały.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#4 bbart79

bbart79
  • 86 postów

Napisano 19 sierpnia 2023 - 20:23

U mnie działa to połowicznie. Jak odczytam czy usunę wiadomość na iPhonie to na iPadzie również jest odczytana lub usunięta. Jak odczytam lub usunę na iPadzie to na iPhonie pozostaje nieczytana. Dzieje się tak tylko z iPadem. Pozostałe sprzęty od Apple działają prawidłowo.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych