Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Dodawanie tekstu utworów / piosenek

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 szprych

szprych
  • 140 posts

Posted 09 March 2008 - 01:51

Pomysł zaczerpnięty z modmyiphone.com

1. Uruchamiamy iTunes
2. Odnajdujemy interesujący nas utwór, klikamy na niego prawym przyciskiem myszy i wybieramy Informacje
3. Przechodzimy do zakładki Słowa, wklejamy tekst piosenki i klikamy OK. Jeśli wybraliśmy utwór z biblioteki w iPhonie to iTunes automatycznie doda tekst.
4. Tekst wyświetli się po tapnięciu w okładkę podczas odtwarzania

Automatyczne dodawanie tekstów do tagów w iTunes (tylko Mac): macosxhints.com - Automatically add lyrics to the entire iTunes Library

Inne sposoby na wyświetlanie tekstu aktualnie odtwarzanej piosenki to ściągnięcie z Installera aplikacji MobileScrobbler lub TuneWiki.

#2 ostryga

ostryga
  • 11 posts

Posted 12 April 2010 - 19:11

mam 2 problemy. po pierwsze w nowym itunes nie ma zakładki słowa przy utowrach które dodałam niedawno (przy tych przed updatem są) i nie wiem jak teraz mogę wkleić tekst piosenki. drugi problem dotyczy już samych tekstów. kiedy podczas słuchania w iphone chcę przejrzeć dany tekst nie ma go. nie zdarza się to w każdej piosence ale w kilku. z góry dzięki za pomoc i przepraszam jeśli już temat się pojawił (mogłam go po prostu przeoczyć)

#3 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1550 posts
  • SkądŁaziska Górne

Posted 13 April 2010 - 13:24

1.Aby dodać text daj PPM na utwór i przedostatnia zakładka to słowa i nie możliwe żeby nie było. 2.uderz lekko palcem podczas słuchania utworu w iphona to pokazuje/ukrywa text. Sorka pomyłka co do 1 w nowym itunes daj PPM i informacja potem wybierz zakładkę itunes

#4 ostryga

ostryga
  • 11 posts

Posted 14 April 2010 - 20:28

no nie ma. czasmai nawet nie mam zakladni okładka no wlasnie stukam i nie ma nadal...

#5 wiktor7

wiktor7
  • 34 posts

Posted 19 May 2010 - 21:54

ja mam podobny problem. tzn. teksty są w itunes, są nawet w gdy w itunes wejdę w iPhone'a ale nie ma ich gdy słucham muzyki w iPhone... nie we wszystkich ale w wielu utworach tak jest. p.s. co to jest PPM bo nie mogę skojarzyć?

#6 michasz

michasz

• 2914 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 May 2010 - 22:02

ja mam podobny problem. tzn. teksty są w itunes, są nawet w gdy w itunes wejdę w iPhone'a ale nie ma ich gdy słucham muzyki w iPhone... nie we wszystkich ale w wielu utworach tak jest.

p.s. co to jest PPM bo nie mogę skojarzyć?

Prawy Przycisk Myszy.. ;)

A na pewno tapnąłeś na okładkę, żeby się pokazał tekst?

#7 wiktor7

wiktor7
  • 34 posts

Posted 19 May 2010 - 22:22

haha ale ze mnie nieogar. tapnąłem. wiele innych utworów mi normalnie działa. nie umiem ustalić żadnej korelacji między tymi, które nie działają. może muszę coś zaznaczyć w jakichś tajemniczych opcjach jak to często bywa ale nie wiem. wcześniej było tak, że je ładował i ładował i nie mógł załadować. teraz się nie ładują w ogóle. inne działają normalnie. tak btw. miło by było móc w nich korzystać z cut, copy and paste... albo chociaż cut i copy;)

#8 iRafał

iRafał
  • 351 posts
  • SkądSanok

Posted 23 May 2010 - 14:30

Też tak właśnie mam.. Prawie wszystkie moje utwory w bibliotece posiadają słowa, ale wgrane do iPhone'a nie pokazują się (nie wszystkie, ale zdecydowana większość). Co z tym zrobić?!

#9 kast6

kast6
  • 31 posts

Posted 17 August 2012 - 11:16

Troszkę chcę odświerzyć temat. Nie znalazł się na to sposób? U mnie odkąd mam piosenki w chmurze, to słowa się nie wyświetlają na moim iPhonie. Nie wiem... ??

#10 Bartolomeuss

Bartolomeuss
  • 22 posts

Posted 29 March 2013 - 13:46

Przepraszam, ze tak odkopuję, ale mam taki sam problem: ostatnio kupiłem płytę OSTR x HADES "HAOS" (polecam, jak ktoś lubi rap) i w itunes, jak klikam na "informacje" poszczególnych utworów, to nie wyświetla się tam opcja "grafika" i "słowa", a jak ustawiam okładkę dla wszystkich utworów, to dalej nie działa, a kiedyś tak rozwiązywałem ten problem. Pojawia się to tylko przy tej płycie, a w innych działa normalnie, więc nie wiem, o co chodzi... [ATTACH=CONFIG]14438[/ATTACH]

#11 Aquo

Aquo
  • 507 posts

Posted 29 March 2013 - 14:26

Windows

#12 NeverMe

NeverMe
  • 1 posts

Posted 19 April 2013 - 18:32

ustawienia -muzyka -słowa/dane podcastu - Iphone 4 Jeżeli nie wyświetlał uprzednio dodanych tekstów po tapnięciu w okładkę, to po przełączeniu w ustawieniach już powinien

#13 Bartolomeuss

Bartolomeuss
  • 22 posts

Posted 21 April 2013 - 16:02

to nie o to chodzi, że on czegoś nie pokazuje, bo to nie jest problem z urządzeniem, tylko z iTunes, bo ja w ogóle nie mam w programie możliwości dodania słów...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users