Myszka na kabel z adapterem
Napisano 04 kwietnia 2023 - 14:42
Zastanawiam si臋 nad kupnem myszki do macbooka ale przera偶aj膮 mnie ceny myszek bluetooth i zastanWiam si臋 nad zakupem adaptera usb c i myszki na kabel. Czy te dwie rzeczy jakos sobie przeszkadzaj膮 w MacBooku?
Napisano 04 kwietnia 2023 - 14:51
Rozumiem, 偶e chodzi Ci o adapter, kt贸ry pod艂膮czysz przez USB-C do MacBooka, on b臋dzie mia艂 z艂膮cze USB-A i do niego pod艂膮czysz myszk臋? Tak, to b臋dzie dzia艂a艂o poprawnie. Mo偶na te偶 kupi膰 mysz przewodow膮 ze z艂膮czem USB-C, i wtedy unikasz konieczno艣ci stosowania przej艣ci贸wek.
Napisano 16 lipca 2023 - 09:03
Korzystam z takiego setupu, tzn. mam huba na usb c i do niego wpi臋t膮 myszk臋.
Mam jednak pewien k艂opot, bo dziwnie dzia艂a rolka w tym przypadku. Jak kr臋c臋 powoli to strona porusza si臋 minimalnie, a jak zakr臋c臋 szybciej to przelatuje ca艂a, ci臋偶ko to wyczu膰 i strasznie irytuje korzystanie.
Testowa艂em najr贸偶niejsze ustawienia i nic. Myszka to Logitech G403 hero, pod艂膮cza艂em r贸wnie偶 myszki innych producent贸w i jest to samo. Chodzi mi o to, 偶e nie ma p艂ynno艣ci przy przewijaniu stron, w finderze jest to samo czy jakiej kolwiek innej aplikacji.
Dla por贸wnania myszki pod艂膮czone do kompa z windowsem przewijaj膮 strony poprawnie, p艂ynnie.
Jakie艣 pomys艂y o co mo偶e chodzi膰??
Napisano 16 lipca 2023 - 11:06
Ja testowo podpi膮艂em sobie do huba mojego Logitecha M590 (poprzez ten odbiornik USB, Logitech Unifying to si臋 chyba nazywa) i 艣miga bez wi臋kszych problem贸w. Jest tak, 偶e przy wolnym idzie wolniej, ale nie jest tak, 偶e ci臋偶ko to wyczu膰. Pr贸bowa艂e艣 mo偶e zmieni膰 szybko艣膰 przewijania z poziomu oprogramowania Logi?
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane s膮 na licencji beerware.
Napisano 16 lipca 2023 - 12:06
Ja testowo podpi膮艂em sobie do huba mojego Logitecha M590 (poprzez ten odbiornik USB, Logitech Unifying to si臋 chyba nazywa) i 艣miga bez wi臋kszych problem贸w. Jest tak, 偶e przy wolnym idzie wolniej, ale nie jest tak, 偶e ci臋偶ko to wyczu膰. Pr贸bowa艂e艣 mo偶e zmieni膰 szybko艣膰 przewijania z poziomu oprogramowania Logi?
Te odbiorniki s膮 o wiele lepsze, ni偶 BT.
Proste przewodowe na USB-C to Lenowo
https://www.tonerpar...-mouse-84409pl/
Muzyka i Komputery
https://iro.myapple.pl
Napisano 16 lipca 2023 - 18:15
Tak, pr贸bowa艂em ustawie艅 systemowych i "logitechowych". Dok艂adniej m贸wi膮c chodzi mi o dysonans pomi臋dzy rolk膮 myszki a touchpadem. R贸偶nica w scrollowaniu jest kolosalna i nie mam poj臋cia jak si臋 zbli偶y膰 do p艂ynno艣ci przewijania p艂ytk膮 dotykow膮.
Przewijanie myszk膮 jest sztywne i irytuj膮ce, a g艂adzikiem precyzyjne i mega-p艂ynne. Mo偶e to kwestia myszki logi g403, kt贸ra nie jest w pe艂ni kompatybilna. Mam kilka innych modeli i jakie艣 chiniole i ka偶da mi tak dzia艂a.
Macbooka mam od oko艂o roku, przyzwyczajenia z windy tworz膮 u mnie pewnego rodzaju b艂臋dy poznawcze przy korzystaniu z macbooka XD
By艂em ciekaw czy inni te偶 tak maj膮, 偶e myszka scrolluje inaczej, mo偶e jeszcze kto艣 si臋 w艂膮czy do dyskusji, jestem bardzo ciekawy wyniku.
Napisano 16 lipca 2023 - 19:13
By艂em ciekaw czy inni te偶 tak maj膮, 偶e myszka scrolluje inaczej, mo偶e jeszcze kto艣 si臋 w艂膮czy do dyskusji, jestem bardzo ciekawy wyniku.
Jedyne spos贸b, w jaki jestem w stanie dorzuci膰 swoje trzy grosze, to pokaza膰, jak to wygl膮da w przypadku mojej myszki Logitech na ustawieniach mniej wi臋cej standardowych. Znaczy, co艣 tam kiedy艣 przestawia艂em, ale nic szczeg贸lnie fancy. Przewijanie dzia艂a tak, jak na poni偶szym filmiku:
Napisano 16 lipca 2023 - 19:52
Jedyne spos贸b, w jaki jestem w stanie dorzuci膰 swoje trzy grosze, to pokaza膰, jak to wygl膮da w przypadku mojej myszki Logitech na ustawieniach mniej wi臋cej standardowych. Znaczy, co艣 tam kiedy艣 przestawia艂em, ale nic szczeg贸lnie fancy. Przewijanie dzia艂a tak, jak na poni偶szym filmiku:
https://youtu.be/aYUmX17TPkE
Super to zrobi艂e艣. Dzi臋kuj臋 za fatyg臋.
Dzi臋ki Twojemu nagraniu mam por贸wnanie, z kt贸rego wynika, 偶e u Ciebie dzia艂a to p艂ynniej ni偶 u mnie. Postaram si臋 zrobi膰 podobne nagranie i Wam poka偶臋. Tylko musz臋 rozkmini膰 jak to zrobi膰, dajcie mi chwil臋....
U偶ytkownik Rockerboy edytowa艂 ten post 16 lipca 2023 - 19:55
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych